The ohmic heating has a principle of passing electrical current through the food material by the electrodes, which is in contact with the food. In this study, the properties of ohmic heating, advantage and disadvantages, factors to be designed and the use of ohmic heating as an alternative method were explained briefly. The information about pilot scale and commercial ohmic heating systems was given.
Ohmik ısıtma, gıda maddesi ile temas halinde olan elektrotlardan alternatif akım geçirilmesi prensibine dayanmaktadır. Bu çalışmada, ohmik ısıtma sisteminin özellikleri, diğer ısıtma sistemlerine göre avantaj ve dezavantajları, tasarımında dikkat edilmesi gereken faktörler ve gıdaların işlenmesinde alternatif ısıtma yöntemi olarak kullanılması özet olarak anlatılmaktadır. Gıda sanayinde kullanılan ve halen pilot çapta çalışmaları yapılan ohmik ısıtma sistemleri hakkında bilgi verilmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 30 Sayı: 2 |