BibTex RIS Kaynak Göster

Gaschromatographic and Masspectrometric Investigation on Coconut-Liquor (Malibu) (in English)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

In different coconut-liquors (Malibu) 30 varieties of components were investigated by the gaschromatographic method. Among these, benzyl alcohol, benzaldehyde, benzodioxole-5-carboxaldehyde (piperonal), vanillin, 4-hydroxynonanoic acid lactone. 5-hydroxydecanoic acid lactone etc. Were determined by using the gaschromatographic and masspectrometric methods. In respect of aromatic components in Malibu samples, only quantitative differences were found in the separate investigation.

Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

Çeşitli hindistancevizi likörlerinde (Malibu) gazkromatografik olarak 30 farklı komponent tayin edilmiştir. Bunlardan benzil alkol, benzaldehit, benzodioksol-5-karboksaldehit (piperonal), vanillin, 4-hidroksinonanoik asit lakton, 5-hidroksidekanoik asit lakton vb. gazkromatografik ve masspektrometrik olarak saptanmıştır. Tek tek araştırılan “Malibu” örnekleri arasında aroma komponentleri yönünden yalnız nicel farklılıklar olduğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Yavaş Bu kişi benim

Adolf Rapp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Yavaş, İ. ., & Rapp, A. . (1995). Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). Gıda, 20(3).
AMA Yavaş İ, Rapp A. Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). GIDA. Haziran 1995;20(3).
Chicago Yavaş, İsmail, ve Adolf Rapp. “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik Ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”. Gıda 20, sy. 3 (Haziran 1995).
EndNote Yavaş İ, Rapp A (01 Haziran 1995) Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). Gıda 20 3
IEEE İ. . Yavaş ve A. . Rapp, “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”, GIDA, c. 20, sy. 3, 1995.
ISNAD Yavaş, İsmail - Rapp, Adolf. “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik Ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”. Gıda 20/3 (Haziran 1995).
JAMA Yavaş İ, Rapp A. Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). GIDA. 1995;20.
MLA Yavaş, İsmail ve Adolf Rapp. “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik Ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”. Gıda, c. 20, sy. 3, 1995.
Vancouver Yavaş İ, Rapp A. Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). GIDA. 1995;20(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/