BibTex RIS Kaynak Göster

Applications of High-Pressure Technology in the Food Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

Food preservation techniques have relied heavily on heat in varying forms and intensities to kill microorganisms and extend shelf life. However, new non-thermic methods such as high hydrostatic pressure has considerable advantages over other unit operations used for preservation or modification of foods and ingredients. Pressure is transferred instantly, thus no time and quality losses due to “heating time” or “cooking time” occur. High pressure application is independent of size and geometry of product, it can be applied at ambient temperatures.

Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

Gıdalardaki mikroorganizmaların öldürülmesi ve raf ömürlerinin uzatılması amacıyla uygulanan gıda muhafaza yöntemlerinin bir çoğunda ısıl etkiden yararlanılmaktadır. Ancak son zamanlarda yüksek hidrostatik basınç uygulaması gibi termik olmayan yöntemlere de gıda endüstrisinde oldukça sık rastlanmaktadır. Yüksek hidrostatik basıncın gıdaların ve ingrediyenlerin muhafazasında veya modifikasyonunda diğer temel işlemlere göre birçok avantajı bulunmaktadır. Basınç anında gıdaya ulaştığından “ısıtma” ve “soğutma” sürelerinin neden olduğu zaman ve kalite kayıpları söz konusu değildir. Diğer taraftan, yüksek basınç uygulamaları ürünün büyüklüğü ve geometrisine bağımlı olmadığı gibi oda sıcaklığında uygulama gerçekleştirilebilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Gökmen Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Gökmen, V. ., & Acar, J. . (1995). Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. Gıda, 20(3).
AMA Gökmen V, Acar J. Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. GIDA. Haziran 1995;20(3).
Chicago Gökmen, Vural, ve Jale Acar. “Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”. Gıda 20, sy. 3 (Haziran 1995).
EndNote Gökmen V, Acar J (01 Haziran 1995) Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. Gıda 20 3
IEEE V. . Gökmen ve J. . Acar, “Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”, GIDA, c. 20, sy. 3, 1995.
ISNAD Gökmen, Vural - Acar, Jale. “Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”. Gıda 20/3 (Haziran 1995).
JAMA Gökmen V, Acar J. Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. GIDA. 1995;20.
MLA Gökmen, Vural ve Jale Acar. “Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”. Gıda, c. 20, sy. 3, 1995.
Vancouver Gökmen V, Acar J. Yüksek Basınç Teknolojisinin Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. GIDA. 1995;20(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/