BibTex RIS Kaynak Göster

Affects of Early Harvesting On Quality of Olive Oil (Turkish with English Abstract)

Yıl 2005, Cilt: 30 Sayı: 3, - , 01.06.2005

Öz

The maturity degree of olives is one of the most important factor affect the quality of olive oil. To get more quality, more aromatic and higher nutritious olive oil, early harvesting of olives should be increased. To provide more conscious producer and call attention to this topic, the affects of early harvesting on quality of olive oils were investigated.

Kaynakça

  • Ait Yacine Z. Hilali S and Serhrouchni M. 2001. Olive harvest date in the Tadla Area: A study of some decisive parameters. Olivae. 88: 39-45.
  • Anonymous 1977. Modern olive growing. FAQ-Rome.
  • Anonymous 1990. Olive oil quality improvement. Int. Olive oil council. Madrid, 80 pp.
  • Chimi H and Atouati BY. 1994. Determination of the optimal stage for harvesting 'Picholine marocaine olives by monitoring changes in total polyphenols. Olivae. 54.
  • Cimato A. 1990. Effect of agronomic factors on virgin olive oil quality. Olivae. 31: 20—31.
  • El Antari A, El Moudni A and Ajana H. 2003. Comparison of the quality and fatty acid composition of the olive oil obtained from Mediterranean varieties cultivated in Morocco. Olivae, 95: 26-31.
  • Fontanazza G. 1988. Growing for better quality oil. OIivae-V Year. 24: 31—39.
  • Perrin LJ. 1992. "Les composes mineurs et Ies antioxygenes naturels de l'olive et de son huile." Rev. Fr. Corps Gras, 39 (No: 1/2): 25-32.
  • Uceda M and Frias L. 1975. "Epoca de recoleccion. Evolucion del contenido graso del fruto y de la composicion y calidad del aceite" |I Seminario Oleicola Internacional. Cordoba.

Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri

Yıl 2005, Cilt: 30 Sayı: 3, - , 01.06.2005

Öz

Yağlık zeytinin olgunluk derecesi, zeytinyağı kalitesine etki eden hasat öncesi faktörlerin başında gelmektedir. Daha kaliteli, daha aromatik ve besleme değeri yüksek zeytinyağı elde edilmesi bakımından zeytinlerin erken hasat edilmesi yaygınlaştırılmalıdır. Bu konuya dikkat çekmek ve üreticilerin bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla, erken hasatın zeytinyağı kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir.

Kaynakça

  • Ait Yacine Z. Hilali S and Serhrouchni M. 2001. Olive harvest date in the Tadla Area: A study of some decisive parameters. Olivae. 88: 39-45.
  • Anonymous 1977. Modern olive growing. FAQ-Rome.
  • Anonymous 1990. Olive oil quality improvement. Int. Olive oil council. Madrid, 80 pp.
  • Chimi H and Atouati BY. 1994. Determination of the optimal stage for harvesting 'Picholine marocaine olives by monitoring changes in total polyphenols. Olivae. 54.
  • Cimato A. 1990. Effect of agronomic factors on virgin olive oil quality. Olivae. 31: 20—31.
  • El Antari A, El Moudni A and Ajana H. 2003. Comparison of the quality and fatty acid composition of the olive oil obtained from Mediterranean varieties cultivated in Morocco. Olivae, 95: 26-31.
  • Fontanazza G. 1988. Growing for better quality oil. OIivae-V Year. 24: 31—39.
  • Perrin LJ. 1992. "Les composes mineurs et Ies antioxygenes naturels de l'olive et de son huile." Rev. Fr. Corps Gras, 39 (No: 1/2): 25-32.
  • Uceda M and Frias L. 1975. "Epoca de recoleccion. Evolucion del contenido graso del fruto y de la composicion y calidad del aceite" |I Seminario Oleicola Internacional. Cordoba.
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülgün Yıldız Tiryaki Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 30 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tiryaki, G. Y. . (2005). Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda, 30(3).
AMA Tiryaki GY. Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA. Haziran 2005;30(3).
Chicago Tiryaki, Gülgün Yıldız. “Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 30, sy. 3 (Haziran 2005).
EndNote Tiryaki GY (01 Haziran 2005) Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda 30 3
IEEE G. Y. . Tiryaki, “Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri”, GIDA, c. 30, sy. 3, 2005.
ISNAD Tiryaki, Gülgün Yıldız. “Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 30/3 (Haziran 2005).
JAMA Tiryaki GY. Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA. 2005;30.
MLA Tiryaki, Gülgün Yıldız. “Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda, c. 30, sy. 3, 2005.
Vancouver Tiryaki GY. Erken Hasatın Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA. 2005;30(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/