BibTex RIS Kaynak Göster

Natural Food Colorants (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

In this review, the natural colorant additives used in foods, naturally occurring pigments of foodstuffs, the composition, characteristics and uses of main natural sources (algae, annatto, safflower, cranberry, flowers, gardenia, alkannet, cochineal, capsicum, red beet, monascus, orchil, saffron, sandal wood, grapes, turmeric) for color additive, other potential plant materials, and related legal status were updated.

Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

Bu derlemede, gıdalarda kullanılan doğal renk katkıları, hammadde gıdaların doğal pigmentleri, renk maddeleri kaynağı başlıca doğal materyallerin (algler, anatto, aspir, bataklık kızılcığı, çiçekler, gardenya, havacıva, kırmız, kırmızıbiber, kırmızı pancar, monaskus, orçil, safran, sandal, üzüm, zerdeçal) bileşim, özellik ve kullanımları, potansiyel kaynak olabilecek diğer bitkisel materyal ve konuyla ilgili yasal düzenleme ele alınmıştır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Musa Özcan Bu kişi benim

Atilla Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özcan, M. ., & Akgül, A. . (1995). Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. Gıda, 20(4).
AMA Özcan M, Akgül A. Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. GIDA. Ağustos 1995;20(4).
Chicago Özcan, Musa, ve Atilla Akgül. “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”. Gıda 20, sy. 4 (Ağustos 1995).
EndNote Özcan M, Akgül A (01 Ağustos 1995) Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. Gıda 20 4
IEEE M. . Özcan ve A. . Akgül, “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”, GIDA, c. 20, sy. 4, 1995.
ISNAD Özcan, Musa - Akgül, Atilla. “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”. Gıda 20/4 (Ağustos 1995).
JAMA Özcan M, Akgül A. Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. GIDA. 1995;20.
MLA Özcan, Musa ve Atilla Akgül. “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”. Gıda, c. 20, sy. 4, 1995.
Vancouver Özcan M, Akgül A. Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. GIDA. 1995;20(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/