BibTex RIS Kaynak Göster

In Vitro Antimicrobial Effect of Propolis and its Fatty Acids (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

Propolis is a natural resinous product of honey bees, used by the bees to strengthen, isolate and disinfect their nests. Ethanolic extract of propolis was found to have antibacterial activity against a range of commonly encountered cocci and Gram-Gram+rods, including the human tuberculosis bacilli. In screening studies at different concentration of ethanolic extract of propolis completely inhibited the growth of in this study used microorganisms but not inhibit the growth of Escherichia coli ATCC 25922 Nervonic acid (24:1), palmitic acid (16:0) and stearic acid (18:0) were extracted from propolis found 15.8, 9.6 and 2.72 mg/g respectively.  

Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

Propolis, arı kovanlarının dış ortamdan izole edilmesi, kuvvetlendirilmesi ve dezenfeksiyonu için kullanılan doğal bir arı ürünüdür. Propolisin etanolik ekstraktının insandaki tüberküloza neden olan basiller dahil, Gram-Gram+basil ve koklara karşı genel bir antimikrobiyal etkisinin olduğu bulunmuştur. Propolis etanolik ekstraktının farklı konsantrasyonlardaki çözeltileri, Escherichia coli ATTC 25922 dışında çalışmada kullandığımız bakteri ve maya suşlarının gelişmelerini engellediği tespit edildi. Ekstrakte edilen yağ asitlerinden nervonik asit (24:1) 15.8 mg/g, palmitik asit (16:0) 9.6 mg/g ve stearik asit (18:0) 2.72 mg/g propolis olarak belirlendi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Dığrak Bu kişi benim

Ökkeş Yılmaz Bu kişi benim

Sait Çelik Bu kişi benim

Seher Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Dığrak, M. ., Yılmaz, Ö. ., Çelik, S. ., Yıldız, S. . (1995). Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar. Gıda, 20(4).
AMA Dığrak M, Yılmaz Ö, Çelik S, Yıldız S. Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar. GIDA. Ağustos 1995;20(4).
Chicago Dığrak, Metin, Ökkeş Yılmaz, Sait Çelik, ve Seher Yıldız. “Propolisteki Yağ Asitleri Ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar”. Gıda 20, sy. 4 (Ağustos 1995).
EndNote Dığrak M, Yılmaz Ö, Çelik S, Yıldız S (01 Ağustos 1995) Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar. Gıda 20 4
IEEE M. . Dığrak, Ö. . Yılmaz, S. . Çelik, ve S. . Yıldız, “Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar”, GIDA, c. 20, sy. 4, 1995.
ISNAD Dığrak, Metin vd. “Propolisteki Yağ Asitleri Ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar”. Gıda 20/4 (Ağustos 1995).
JAMA Dığrak M, Yılmaz Ö, Çelik S, Yıldız S. Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar. GIDA. 1995;20.
MLA Dığrak, Metin vd. “Propolisteki Yağ Asitleri Ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar”. Gıda, c. 20, sy. 4, 1995.
Vancouver Dığrak M, Yılmaz Ö, Çelik S, Yıldız S. Propolisteki Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Etkisi Üzerinde İn Vitro Araştırmalar. GIDA. 1995;20(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/