It is called qualitative quality control when color, smell and taste of product is controlled and quantitative quality control when weight, shape and physical property of a product is controlled in food sector. In this study I am interested in statistical quality control both qualitative and quantitive approach. Finally an application is given.
Gıda sektöründe ürünün rengi, kokusu, tadı vb. özellikleri esas alınarak yapılan kontrole kalitatif, ağırlık, boyut ve fiziksel özellikler esas alınarak yapılan kontrole kantitatif kalite kontrolü denir. Bu çalışmada hem kalitatif hem de kantitatif analizlere uygulanan istatistiksel bir analiz sürecinin aynı türden verilere uygulanması çalışması yapılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 30 Sayı: 4 |