The chemical composition (totally 23 parameters) of many different Turkish pomegranate juices, which were obtained in two growing season, were investigated and results evaluated statistically. According to the results acidity of pomegranate juices were varied between larger ranges. Ratio of glucose to fructose is always below 1.0. Juices included extremely high amounts of chlorine, which is 496 mg/L on average. D-isocitric acid is also found in quite high amounts.
Bu araştırmada üç değişik bölgeden iki yetiştirme sezonunda sağlayan çok sayıda nar suyunun bileşimi 23 farklı kimyasal kriter açısından incelenmiş ve sonuçlar istatistiki olarak değerlendirilmiştir. Nar sularında asitlik çok geniş sınırlarda değişmektedir. Glukoz/fruktoz oranı daima 1.0’ın altındadır. Nar sularında klorür çok yüksektir ve ortalama 496 mg/L düzeyindedir. D-izositrik asit oranı da oldukça yüksek düzeylerde bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 6 |