Nar (Punica granatum, Punicaceae) eski çağlardan beri bilinen, taze olarak tüketilebildiği gibi, meyve suyuna, meyve suyu konsantresine, reçele, şaraba ve liköre işlenebilen, çeşitli gıdalara renk verici ve tatlandırıcı olarak katılan ve içerdiği biyoaktit bileşenler sayesinde yüzyıllardan beri halk arasında
uygulanan geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılan bir meyvedir. Bıı derlemede narın bileşimi ve insan sağlığına olan yararları hakkında bilgiler verilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Nar, politenoller, antosiyaninler, antioksidan aktivite, sağlık.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 14 Ağustos 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Sayı: 9 |