BibTex RIS Kaynak Göster

MİDYE ETİNİN (Mytilus galloprovincialis) DEĞİŞİK DEĞERLENDİRME OLANAKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2002, Sayı: 2, - , 21.08.2014

Öz

M id y e , su ü rü n le ri iç e ris in d e p o ta n s iy e l b ir ih ra ç ü rü n ü o la ra k b ilinm e k te v e ü lk em iz d e ö n em li m ik ta rla rd a m id y e a v c ılığ ı y a p ılm a k ta d ır. P ro je d e m id y e k o n s e rv e s i ü re tim in d e k a ra m id y e s i (M y tilu s g a llo p ro v in c ia lis ) k u lla n ılm ış tır. F a rklı iş lem e y ö n tem le ri k u lla n ıla ra k y a p ıla n m id y e k o n s e rv e le rin in fiz ik s e l, k im y a s a l v e d u y u s a l a n a liz le r u y g u la n a ra k k a lite n ite lik le ri b e lirle nm iş tir.

Kaynakça

  • AKPINAR, Ş. 2001. Türkiye'de ve Dünya’da Su Ürünleri Üretimi, Durumu ve Tüketimi Ziraat Mühendisliği Dergisi, sayı:
  • ,20-25.
  • ALPBAZ, A.G. 1997. Dünya’da ve Türkiye’de Su Ürünleri Yetiştiriciliğin Dünü, Bugünü ve Geleceği. Akdeniz Balıkçılık
  • Kongresi E.Ü. Su Ürünleri Fak. Yayınları 5-15.
  • ANONYMOUS, 1993. Konserve - Kutulanmış Karides Standardı. TSE 6015.
  • ANONYMOUS, 1995. P a ra lytic S h ellfish Poison, B iological Method, AOAC 16 Edt., 35,1-37.
  • ANONYMOUS, 1999, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Su Ürünleri Mikrobiyolojisi Semineri. 9-19 Şubat, İzmir .
  • GÖĞÜŞ, K., N KOLSARICI. 1992. Su Ürünleri Teknolojsi . A.Ü.Z.F. Ders Notları: 358, 281 s.
  • GÜN, H„ C. VARLIK, N. GÖKOGLU. 1992 Su Ürünlerinde Kalite Kontrol. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Semineri, 20-21
  • Şubat 1992. İstanbul, 90-97.
  • GÜRGÜN, V, K. HALKMAN. 1998 Mikrobiyolojide Sayım Yöntemleri. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 7, 146 s.
  • LONG.L., S, I. KOUMARIC.D.K. TRESSLER. 1981. Food Products Formulary. Vol:1, Meats, Poultry, Fish, Shellfish. The
  • Avi Pub. Comp., İne Westport,49s.
  • LÖK., A. 2001. Midye Biyolojisi ve Yetiştirme Teknikleri. Ege Üniv. Su Ürünleri Fak. Yetiştiricilik Bölümü, Bornova, İzmir.
  • OVALI B.B., A. YÜCEL. 1998. Konserve Karideslerde Gdl, Sitrik Asit ve Tuz Konsantrasyonlarının Kalite üzerine Etkileri.
  • Gıda Sanayi Dergisi, 8.72-78.
  • ÖZAY, G. 1992. Bazı Deniz Kabuklularında Saksitoksin (Paralytic Shellfish Poison) Kontaminasyonu ve İnsan Sağlığı
  • açısından Taşıdığı Riskler. Gıda Sanayii Dergisi, Sayı: 1,16-24.
  • POTTER, N.N. 1980 Food Science (Third Edt). The Avi Pub. Comp., İne VVestport.
  • TURAN, Z.M., 1992 Deneme Tekniği U.Ü.Z.F. Doktora Ders Notları, Bursa (Y ayınlanmamış).
  • VARLIK, C.,M. UĞUR., N. G Ö KO G LU H . GÜN. 1993. Su Ürünlerinde Kalite Kontrol İlke ve Yöntemleri Gıda Teknolojisi
  • Derneği Yayın no: 17,İstanbul.
  • VARLIK, C. 1995. Su Ürünleri Teknolojisi. İ.Ü. Su Ürünleri Fak. İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Ders Notları İstanbul
  • (Yayınlanmış).
  • YILDIRIM, Y. 1984. Et Endüstrisi. U.Ü. Vet. Fak. Bursa, 661 s.
  • YASUMOTO, T,Y. OSHIMA and M. YAMAGUCHI. 1978. Occurence of a New Type of Shellfish Poisoning in the Tohoku
  • Deistict. Bullettin of the Japanese Society of Scientific Fisheries 44 (11), 249-1255.
  • YÜCEL, A. 1992. Et ve Su Ürünleri Teknolojisi. U.Ü. Z.F. Teksir No: 47., Bursa.
Yıl 2002, Sayı: 2, - , 21.08.2014

Öz

Kaynakça

  • AKPINAR, Ş. 2001. Türkiye'de ve Dünya’da Su Ürünleri Üretimi, Durumu ve Tüketimi Ziraat Mühendisliği Dergisi, sayı:
  • ,20-25.
  • ALPBAZ, A.G. 1997. Dünya’da ve Türkiye’de Su Ürünleri Yetiştiriciliğin Dünü, Bugünü ve Geleceği. Akdeniz Balıkçılık
  • Kongresi E.Ü. Su Ürünleri Fak. Yayınları 5-15.
  • ANONYMOUS, 1993. Konserve - Kutulanmış Karides Standardı. TSE 6015.
  • ANONYMOUS, 1995. P a ra lytic S h ellfish Poison, B iological Method, AOAC 16 Edt., 35,1-37.
  • ANONYMOUS, 1999, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Su Ürünleri Mikrobiyolojisi Semineri. 9-19 Şubat, İzmir .
  • GÖĞÜŞ, K., N KOLSARICI. 1992. Su Ürünleri Teknolojsi . A.Ü.Z.F. Ders Notları: 358, 281 s.
  • GÜN, H„ C. VARLIK, N. GÖKOGLU. 1992 Su Ürünlerinde Kalite Kontrol. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Semineri, 20-21
  • Şubat 1992. İstanbul, 90-97.
  • GÜRGÜN, V, K. HALKMAN. 1998 Mikrobiyolojide Sayım Yöntemleri. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 7, 146 s.
  • LONG.L., S, I. KOUMARIC.D.K. TRESSLER. 1981. Food Products Formulary. Vol:1, Meats, Poultry, Fish, Shellfish. The
  • Avi Pub. Comp., İne Westport,49s.
  • LÖK., A. 2001. Midye Biyolojisi ve Yetiştirme Teknikleri. Ege Üniv. Su Ürünleri Fak. Yetiştiricilik Bölümü, Bornova, İzmir.
  • OVALI B.B., A. YÜCEL. 1998. Konserve Karideslerde Gdl, Sitrik Asit ve Tuz Konsantrasyonlarının Kalite üzerine Etkileri.
  • Gıda Sanayi Dergisi, 8.72-78.
  • ÖZAY, G. 1992. Bazı Deniz Kabuklularında Saksitoksin (Paralytic Shellfish Poison) Kontaminasyonu ve İnsan Sağlığı
  • açısından Taşıdığı Riskler. Gıda Sanayii Dergisi, Sayı: 1,16-24.
  • POTTER, N.N. 1980 Food Science (Third Edt). The Avi Pub. Comp., İne VVestport.
  • TURAN, Z.M., 1992 Deneme Tekniği U.Ü.Z.F. Doktora Ders Notları, Bursa (Y ayınlanmamış).
  • VARLIK, C.,M. UĞUR., N. G Ö KO G LU H . GÜN. 1993. Su Ürünlerinde Kalite Kontrol İlke ve Yöntemleri Gıda Teknolojisi
  • Derneği Yayın no: 17,İstanbul.
  • VARLIK, C. 1995. Su Ürünleri Teknolojisi. İ.Ü. Su Ürünleri Fak. İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Ders Notları İstanbul
  • (Yayınlanmış).
  • YILDIRIM, Y. 1984. Et Endüstrisi. U.Ü. Vet. Fak. Bursa, 661 s.
  • YASUMOTO, T,Y. OSHIMA and M. YAMAGUCHI. 1978. Occurence of a New Type of Shellfish Poisoning in the Tohoku
  • Deistict. Bullettin of the Japanese Society of Scientific Fisheries 44 (11), 249-1255.
  • YÜCEL, A. 1992. Et ve Su Ürünleri Teknolojisi. U.Ü. Z.F. Teksir No: 47., Bursa.
Toplam 28 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Banu Ovalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ovalı, B. (2014). MİDYE ETİNİN (Mytilus galloprovincialis) DEĞİŞİK DEĞERLENDİRME OLANAKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(2).