BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRKİYEDE ET VE ET ÜRÜNLERİ SANAYİNİN DURUMU VE SORUNLARI

Yıl 2002, Sayı: 1, - , 21.08.2014

Öz

Bu çalışmada Türkiye’de hayvan potansiyeli, hayvancılığın ve et sektörünün mevcut durumu, üretim ve verimliliğin arttırılmasında karşılaşılan sorunlar belirlenmeye çalışılmış ve bu konuda çözüm önerileri verilmiştir.

Kaynakça

  • ANONYMOUS; 1994. Genel Tarım Sayımı. Hanehalkı Anket Sonuçları D.İ.E. Yayınları No; 1691, Ankara.
  • ANONYMOUS, 1995. Tarım istatistikleri. D.İ.E. Yayın No: 1728., Ankara.
  • ANONYMOUS, 1996 a. The Agricultural Situation in European Union 1995 Report. Luxemburg.
  • ANONYMOUS, 1996 b. Hayvancılığın Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. T.C. Zirat Bankası Yayınları,
  • Ankara, 19 s.
  • ANONYMOUS, 1996 c. VI. Kalkınma Planı, Hayvancılık Özel İhtisas Raporu, DPT Yayınları, Ankara, 196-199.
  • ANONYMOUS, 1997. Ekonomik ve Sosyal Sektörde Gelişmeler. 1997 Yılı Destekleme Çalışmaları ve Yıllık Programlar,
  • Ankara.
  • ANONYMOUS; 1999. Tarım İstatistikleri. D.İ.E. Yayınları, 114-115.
  • (2002) GIDA ve YEM BİLİMİ-TEKMOLOJİ5İ Sayı: 1
  • ANONYMOUS, 2000. Tarım İstatistikleri. D.İ.E. Yayınları, Ankara
  • ANONYMOUS, 2001. DPT Et Mamülleri Sanayi Raporu, Ankra, 19-71
  • HOŞTÜRK, F. 1996. Ankara Hayvan Borsasınm Kasaplık Hayvan ve El Pazarlamasındaki Yeri ve Önemi ile Pazarlama
  • Verimlilikleri ve Marjları (Doktora Tezi). A.Ü. Sağlık Bilimleri Ens., Ankara.
  • İNENÇLİ, B., A. KARAKAYA, N. DEVELİ IŞIKLI. 2000. Türkiye’de Hayvan Potansiyeli ve Mezbahaların Durumu. Gıda 5
  • (3), 227-235.
  • KONAK, K. 1992. Son Onbeş Yılda Kırmızı Et Fiyatlarındaki Değişmeler ve Uygulanmakta Olan Politikaların Değerlendirilmesi.
  • E.Ü. Araştırma Fonu yayınları, İzmir, 7s.
  • OKAY, G.1993. Türkiye’de Hayvancılık ve Et Sanayinin Durumu. II Ulusal Et Sanayi Sempozyumu, 8 Nisan, İzmir.
  • SUNER, E. 1986.Türkiye’de Üretimden Tüketime Et Sorunlarının Teknik Açıdan Değerlendirilmesi. Et ve Et Mamülleri
  • Değerlendirme Semineri, 7-8 Ekim 1986, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul.
  • TATLIDİL, F., B. GÜLÇUBUK, H. ÇELİK. 1993. Farklı Gelir Düzeyindeki Ailelerin Tavuk Tüketimi ve Bunu Etkileyen
  • Faktörler. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi, 448-458.
  • YÜCEL, A. 1992. Et ve Su Ürünleri Teknolojisi. U.Ü.Z.F. Ders Notları Yayın No: 47., BURSA, 182 s
  • YÜCEL, A, B.B. İŞGÖZ, K. ÇETİN.1994. Hayvansal Ürünler Teknolojisi U.Ü.Z.F. Ders Notları Yayın No:59, Bursa, 144 s.
Yıl 2002, Sayı: 1, - , 21.08.2014

Öz

Kaynakça

  • ANONYMOUS; 1994. Genel Tarım Sayımı. Hanehalkı Anket Sonuçları D.İ.E. Yayınları No; 1691, Ankara.
  • ANONYMOUS, 1995. Tarım istatistikleri. D.İ.E. Yayın No: 1728., Ankara.
  • ANONYMOUS, 1996 a. The Agricultural Situation in European Union 1995 Report. Luxemburg.
  • ANONYMOUS, 1996 b. Hayvancılığın Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. T.C. Zirat Bankası Yayınları,
  • Ankara, 19 s.
  • ANONYMOUS, 1996 c. VI. Kalkınma Planı, Hayvancılık Özel İhtisas Raporu, DPT Yayınları, Ankara, 196-199.
  • ANONYMOUS, 1997. Ekonomik ve Sosyal Sektörde Gelişmeler. 1997 Yılı Destekleme Çalışmaları ve Yıllık Programlar,
  • Ankara.
  • ANONYMOUS; 1999. Tarım İstatistikleri. D.İ.E. Yayınları, 114-115.
  • (2002) GIDA ve YEM BİLİMİ-TEKMOLOJİ5İ Sayı: 1
  • ANONYMOUS, 2000. Tarım İstatistikleri. D.İ.E. Yayınları, Ankara
  • ANONYMOUS, 2001. DPT Et Mamülleri Sanayi Raporu, Ankra, 19-71
  • HOŞTÜRK, F. 1996. Ankara Hayvan Borsasınm Kasaplık Hayvan ve El Pazarlamasındaki Yeri ve Önemi ile Pazarlama
  • Verimlilikleri ve Marjları (Doktora Tezi). A.Ü. Sağlık Bilimleri Ens., Ankara.
  • İNENÇLİ, B., A. KARAKAYA, N. DEVELİ IŞIKLI. 2000. Türkiye’de Hayvan Potansiyeli ve Mezbahaların Durumu. Gıda 5
  • (3), 227-235.
  • KONAK, K. 1992. Son Onbeş Yılda Kırmızı Et Fiyatlarındaki Değişmeler ve Uygulanmakta Olan Politikaların Değerlendirilmesi.
  • E.Ü. Araştırma Fonu yayınları, İzmir, 7s.
  • OKAY, G.1993. Türkiye’de Hayvancılık ve Et Sanayinin Durumu. II Ulusal Et Sanayi Sempozyumu, 8 Nisan, İzmir.
  • SUNER, E. 1986.Türkiye’de Üretimden Tüketime Et Sorunlarının Teknik Açıdan Değerlendirilmesi. Et ve Et Mamülleri
  • Değerlendirme Semineri, 7-8 Ekim 1986, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul.
  • TATLIDİL, F., B. GÜLÇUBUK, H. ÇELİK. 1993. Farklı Gelir Düzeyindeki Ailelerin Tavuk Tüketimi ve Bunu Etkileyen
  • Faktörler. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi, 448-458.
  • YÜCEL, A. 1992. Et ve Su Ürünleri Teknolojisi. U.Ü.Z.F. Ders Notları Yayın No: 47., BURSA, 182 s
  • YÜCEL, A, B.B. İŞGÖZ, K. ÇETİN.1994. Hayvansal Ürünler Teknolojisi U.Ü.Z.F. Ders Notları Yayın No:59, Bursa, 144 s.
Toplam 25 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Banu Ovalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ovalı, B. (2014). TÜRKİYEDE ET VE ET ÜRÜNLERİ SANAYİNİN DURUMU VE SORUNLARI. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(1).

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi  CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır
 Journal of Food and Feed Science-Technology is licensed under CC BY-NC-ND 4.0