The white-meat is provided from poultry such as chicken, Turkey etc., and fish also. In this research, the consuption of white-meat per capita has been found out as 6.17 kg year since we have been unable to obtain data on the consumption of fish, the overall white- meat-consumption data is lower than the avarape in Turkey. In this research we have also studied the population, income and occupation aspects and the living standarts of the household.
Beyaz et Tavuk, Hindi vb, kümes hayvanlan ile balık'tan sağlanmaktadır. Bu araştırmada Tokat’taki Beyaz Et tüketimi kişi başına yıllık 6.17 kg olarak bulunmuş¬tur. Balık tüketimine ilişkin veriler sağlamlamadığı için beyaz et tüketim değerleri Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Araştırmada, hanehalkım nüfus, gelir, istihdam özellikleri ve yaşama standartlan ince¬lenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1 |