Yazım Kuralları

Eserlerinizin aşağıda belirten yazım kurallarına uygun olarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Yazım Kuralları:
1- Eserin başlığı sola dayalı,12 punto, Times New Roman, tamamen büyük ve kalın (bold) olacaktır. İngilizce başlık sola dayalı, 12 punto, Times New Roman, baş harfleri büyük ve kalın (bold) olacak şekilde hazırlanmalı ve Türkçe başlığın altına eklenmelidir.
2- Eserlerde en az 200, en fazla 500 kelimelik Türkçe Özet ve en az 200, en fazla 500 kelimelik İngilizce Abstract bölümleri bulunmalıdır. Özet/Abstract metinleri Times New Roman yazı fontu ve 10 punto olmalıdır.
3- Özet ve Abstract bölümlerinin altına en az üç (3) en fazla beş (5) kelimelik Anahtar Kelimeler - Keywords eklenmelidir ve 10 punto olmalıdır.
4- Çalışmalarda sırasıyla özet, giriş, ana metnin bölümleri, sonuç ve kaynakça bölümleri mutlaka bulunmalıdır.
5- Yazar (lar) ad-soyadları sağa dayalı ve italik olarak yazılmalıdır. Yazar (lar) a ait bilgiler, numaralı dipnot olarak sırasıyla unvan, çalıştıkları kurum, çalıştıkları birim, e-posta, ORCID bilgisini içerecek şekilde olmalıdır.
6- Eserin metin kısmı Times New Roman yazı fontu, 12 punto, iki yana yaslı, ilk satır paragraf girintisi 1,25 olmalıdır.
7- Bölüm başlıklarının tamamı 1,25 paragraf girintisi ile yazılmalı ve numaralandırılmalıdır. Başlıklar 12 punto, kelimelerin sadece ilk harfleri büyük tamamı kalın (bold) harflerden oluşmalıdır.
8- Eserin tamamı 25 sayfayı aşmamalıdır.
9- Eserler *.doc veya *.docx formatıyla sisteme yüklenmelidir.
10- Formüller ve denklemler Math Type ya da Word Denklem Düzenleyici kullanılarak yazılmalıdır.
11- Tablo/Şekillerin numarası ve başlığı üste, sola dayalı her sözcüğün ilk harfi büyük olacak şekilde 10 punto yazılmalıdır. Tablo/Şekil numarası kalın olmalı ve sonrasında iki nokta konulmalıdır.

Örnek:

Tablo 1: Araştırma Kapsamında Kullanılan Veri Seti

12- Tablo/Şekil'e ait kaynak mutlaka belirtilmelidir. Tablo/Şekil'e ait kaynak: Tablo/Şekil'in altında metin içi kaynak gösterme formatında verilmelidir.

13- Tablo içi metinler 10 punto, satır aralığı tek, paragraf aralığı 0 nk olmalıdır.

14- Formüller ve denklemler Math Type ya da Word Denklem Düzenleyici kullanılarak yazılmalıdır.

15- Makalede sayfa düzeni şu şekilde olmalıdır:

Tablo, Şekil Yazısı

Dipnot ve Tablo boyutu

Paragraf aralığı (Önce ve sonra)

Paragraf girinti

Üst kenar boşluğu

Alt kenar boşluğu

Sağ kenar boşluğu

Sol kenar boşluğu

Satır aralığı

10 punto

10 punto

6 nk

1.25 cm

3 cm

3 cm

2.5 cm

2.5 cm

1.25 nk

16- Kullanılan bütün kaynaklar makalenin sonunda Kaynakça başlığında belirtilmelidir.  Kaynakça 12 punto ve girintisi asılı alfabetik sırayla sıralanmış olmalıdır.

17- Eserlerde APA 7 Referans gösterme kuralları uygulanmalıdır. UYGUN OLMAYAN REFERANS SİSTEMİNE AİT MAKALELER EDİTÖR TARAFINDAN DOĞRUDAN REDDEDİLECEKTİR!!!

18- Yazım kurallarına uymayan makaleler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

NOT: Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi yazım kurallarına uygun olarak gönderilen makaleler, intihal denetiminden geçirilmektedir. Dergide intihal denetimi turnitin programı ile yapılmaktadır ve intihal denetiminde kabul edilebilir benzerlik oranı en fazla %20 olmalıdır.
NOT: Herhangi bir sempozyum veya kongrede sunulmuş olan çalışmalarda kongrenin adı, yeri ve tarihi belirtilerek yayımlanabilir. Bir araştırma kurumu veya fonu tarafından desteklenen çalışmalarda (BAP, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı vb.) desteği sağlayan kuruluşun adı ve proje numarası ilk sayfanın altında verilmelidir. Tezden üretilen çalışmalarda tez adı, ilgili enstitü ve birim belirtilmelidir.


   

Son Güncelleme Zamanı: 30.06.2024 16:57:24

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi