Türk
mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Zenginliğini tarih boyunca
birçok kültürle etkileşim halinde bulunmasına ve elverişli coğrafi koşullarına
borçlu olan Türk mutfağı dört temel besin grubundan üretilen çok sağlıklı
kombinasyonlara ve çok geniş lezzet yelpazesine sahip olmasından dolayı
gastronomi turizmi açısından takdire değer bir mutfaktır. Türk mutfağında
geleneksel gıdalar önemli bir yere sahiptir. Tarhana da, yörelere göre
çeşitlilik gösteren geleneksel ve oldukça besleyici bir gıdadır. Yemek
kültürümüze sahip çıkmak geleneksel gıdalarımızın unutulmasını önlemek ve
korumak amacıyla gerçekleştirilen coğrafi işaretleme büyük öneme sahiptir. Bu
çalışmada, Türkiye’de üretilen tarhana çeşitleri ve bu tarhana çeşitlerinden
hangilerinin coğrafi işaretleme kapsamında bulunduğu konusu işlenmiştir.
Konular | Turizm (Diğer) |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2017 |
Kabul Tarihi | 13 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 1 Sayı: 2 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir. Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayıda yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Detaylı bilgi için yayın politkası incelenebilir.