Bu çalışmanın amacı, çocuklu ailelerin restoran
seçimlerini etkileyen faktörleri belirlemek ve bu faktörler üzerinde çocukların
etkisini incelemek ve çocuklu ailelerin demografik özellikleri ile restoran
seçimlerini etkileyen faktörler arasında bir farklılık olup olmadığını ortaya
koymaktır. Araştırmanın evrenini altı yaşın altında, en az bir çocuk sahibi
olan aileler oluşturmaktadır. Araştırma verileri, toplam 400 katılımcıdan yüz
yüze anket uygulaması ve kolayda örnekleme yöntemiyle toplanmıştır. Veri analizinde
frekans, yüzde, ortalama, faktör analizi, Mann Whitney U ve Kruskal Wallis H
testlerinden yararlanılmıştır. Araştırma bulguları, çocuklu ailelerin restoran
seçimlerinde sırasıyla yemeklerin özellikleri, parasal değer, restoran
özellikleri, çocuk dostu hizmet faktörlerinin etkili olduğu göstermektedir.
Ayrıca çocuklu ailelerin restoran seçimlerini etkileyen faktörlerin, yaş,
eğitim, meslek, gelir, restorana gitme sıklığı ve tercih edilen restoran türü
açısından farklılık gösterdiği belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Mart 2019 |
Kabul Tarihi | 12 Mart 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 3 Sayı: 1 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir. Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayıda yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Detaylı bilgi için yayın politkası incelenebilir.