Sustainable development of tourism and protection of intangible cultural heritage (ICH) are two interrelated and complementary phenomena. However, there are deficiencies in the promotion of ICH in its original form and its use to develop a “unique” product in hotels. The aim of this case study is to examine the Sirius Deluxe Hotel Cultural Publications and ICH events, which is a “unique”, “planned” and “comprehensive” hotel application designed by taking advantage of ICH elements in Turkey. In the research, document analysis was used and a semi-structured interview was conducted with the hotel manager. The activities carried out in the hotel regarding ICH, the implementation process, objectives, outcomes for hotel guests, advantages and difficulties were discussed and suggestions were presented for practitioners and researchers.
Sustainable Cultural Heritage Tourism Turkish Teaching Turkish Cuisine Turkish Folk-Dances Turkish Children’s Games Hotel
Turizmin sürdürülebilir gelişimi ve somut olmayan kültürel mirasın (SOKÜM) korunması birbiriyle ilintili ve birbirinin tamamlayıcısı nitelikte iki olgudur. Ancak, otel işletmelerinde SOKÜM’ün aslına uygun olarak tanıtımı ve SOKÜM’den yararlanılarak “özgün” ürün geliştirme veya ürün farklılaştırma noktasında eksiklikler olduğu görülmektedir. Otelcilikte SOKÜM unsurlarından nasıl etkin bir şekilde faydalanılabileceği konusunda bilgi ve yönlendirilmeye ihtiyaç duyulduğu gözlemlenmektedir. Söz konusu ihtiyaçtan hareketle bu araştırmanın amacı, Türkiye’deki SOKÜM unsurlarından yararlanarak tasarlanmış, “özgün”, “planlı” ve “kapsamlı” bir örnek otel uygulaması olan Sirius Deluxe Hotel Kültür Yayınları ve SOKÜM etkinliklerinin örnek olay olarak incelenmesidir. Araştırmada, doküman incelemesinden yararlanılmış ve otel yöneticisiyle yarı yapılandırılmış görüşme gerçekleştirilmiştir. Otelde SOKÜM ile ilgili gerçekleştirilen faaliyetler, uygulamanın gerçekleştirilme süreci, amaçları, otel misafirlerine yönelik çıktıları, avantajları ve zorluklarına ilişkin bulgular ortaya konularak tartışılmış, uygulayıcılara ve araştırmacılara yönelik öneriler sunulmuştur.
Sürdürülebilir Kültürel Miras Turizmi Türkçe Öğretimi Türk Mutfağı Türk Halk Oyunları Türk Çocuk Oyunları Otel
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Eylül 2025 |
Gönderilme Tarihi | 26 Şubat 2025 |
Kabul Tarihi | 11 Haziran 2025 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2025 Cilt: 9 Sayı: 2 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir.
Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Editör, benzer çalışmaların yoğunlaştığı dönemlerde, kabul edilen çalışmaların tarihini dikkate almaksızın başka bir sayıya atayabilir.
Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayı için yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.