BibTex RIS Kaynak Göster

Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı

Yıl 2016, , 12 - 19, 31.03.2016
https://doi.org/10.29050/harranziraat.194283

Öz

Bu çalışmada son yıllarda popülerliği artan narın çikolata üretiminde kullanılabilirliği araştırılmıştır. Üretimde kullanılacak çikolata tipini ve ilave edilmesi gereken nar ve jöle miktarını belirlemek amacıyla çeşitli ön denemeler yapılmıştır. Üç aylık depolama süresince duyusal ve objektif değerlendirmeler yapılarak, üretilen narlı çikolatanın tüketici tarafından kabul edilebilirliği araştırılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda narlı çikolatanın büyük beğeni kazandığı ve tercih edilen bir ürün olacağı, ortalama % 17.5 oranında nar tanesi veya  % 32.3 oranında nar jölesi ilave edilen narlı çikolataların daha çok kabul gördüğü tespit edilmiştir.

Kaynakça

  • Acar, J., 1998. Gıda Kimyası. Edidör: İlbilge Saldamlı, Hacettepe Üniv. Yayınları, Ankara.
  • Alper, N., 2001. Nar Suyu Üretimi Üzerine Araştırmalar. Doktora Tezi, Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara, 172s.
  • Anonim, 2003. Türk Gıda Kodeksi Çikolata ve Çikolata Ürünleri Tebliği, Tebliğ No:2003/23, Ankara.
  • Anonim, 2006. Hasad Bitkisel Üretim Dergisi, Şubat 2006, Sayı:249.
  • Anonim, 2008a. ttp://www.meyed.org.tr/content/files/bulten/meyedsayi2nisnmayishazir.pdf
  • Anonim, 2012. www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 05.010.2012.
  • Glozer, K., Ferguson, L., 2008. Pomegranate Production in Afghanistan. UCDAVIS College of Agricultural & Environmental Sciences, 32s.
  • Hayoğlu, İ., Türkoğlu, H., 2005. Meyve sebze teknolojisi laboratuvar ders notları. HRÜ-Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa.
  • Işık, E.A., Yazıcı, K., Şahin, A., Kaya, N., 2006. Nar’ın Türkiye ve Dünyadaki Durumu, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, http://www.batem.gov.tr/ürünler/meyvelerimiz/nar.
  • Kaya, A., Şekeroğlu, G., 2012. Çikolata, Standart Dergisi, 604: 22-31.
  • Oğuz, H.İ., Ukav, İ., Eroğlu, D., 2011. ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Nar (Punica granatum L.) Üretimi ve Pazarlaması’, GAP VI. Tarım Kongresi, 09-12 Mayıs, 108-112s. Şanlıurfa.
  • Ünal, A., 2011. Bahçe Tarımı- II., Yumuşak Çekirdekli Meyve Türleri ve Nar Yetiştiriciliği, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No:2358, 16-19s. Eskişehir.
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Ali Yıldırım Bu kişi benim

Seda Çetin Bu kişi benim

Halime Öğretmen Bu kişi benim

Pelin Sarı Bu kişi benim

İbrahim Hayoğlu

Yayımlanma Tarihi 31 Mart 2016
Gönderilme Tarihi 18 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016

Kaynak Göster

APA Yıldırım, A., Çetin, S., Öğretmen, H., Sarı, P., vd. (2016). Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 20(1), 12-19. https://doi.org/10.29050/harranziraat.194283

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.