Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

ELEMENTS OF FOOD PLANT DESIGN

Yıl 2011, Cilt: 15 Sayı: 2, 13 - 18, 21.02.2014

Öz

The development of food process is based on the principles of food science and technology, chemical engineering and on the practical experience of food engineers and food technologists. In plant design, the experience and developments in other technical fields, such as materials science, mechanical engineering and management, should also be considered. Process design includes the synthesis, analysis, evaluation and optimization of process alternatives. Food process design is essential in the design of new plants in the modification or expansion of an existing plant, in the production of a new product and in the simulation and control of an operating plant. 

GIDA ÜRETİM TESİSLERİ TASARIMININ BİLEŞENLERİ

Yıl 2011, Cilt: 15 Sayı: 2, 13 - 18, 21.02.2014

Öz

Gıda işleme ve tesis tasarımının gelişmesi; gıda bilimi ve teknolojisinin, kimya mühendisliğinin temelleri ile gıda, kimya mühendisleri ve gıda uzmanlarının pratik deneyimleri temeline dayanmaktadır. Tesis tasarımında; materyal bilimi, makine mühendisliği ve işletme yönetimi gibi diğer teknik alanlardaki deneyim ve gelişmeler de göz önünde bulundurulmalıdır. Proses tasarımı; proses alternatiflerinin en iyi şekilde kullanılması, değerlendirmesi, analiz ve sentezini içerir. Gıda proses tasarımı yeni tesislerin tasarımında, mevcut tesislerin genişletilip değiştirmesinde, yeni bir ürünün üretilmesinde ve işleyen tesisin kontrolünde oldukça önemlidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Gıda Mühendisliği
Bölüm Derleme Makaleleri
Yazarlar

Hasan Vardin

Fatih Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Şubat 2014
Gönderilme Tarihi 21 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Vardin, H., & Yılmaz, F. (2014). GIDA ÜRETİM TESİSLERİ TASARIMININ BİLEŞENLERİ. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 15(2), 13-18.

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.