Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SELECTION OF PROCESSING MACHINES and EQUIPMENTS in FOOD INDUSTRY

Yıl 2012, Cilt: 16 Sayı: 3, 33 - 37, 20.02.2014

Öz

The basic engineering requirements of process machines and equipment are the containment of the material, the strength of the components, the efficiency of the operation, and the energy transfer during processing. The machines and equipment should be resistant to corrosion, cost effective, and their operation should not present occupational hazards to the operators. In addition, the food processing equipment must comply with strict standarts and regulations, which are necessary for securing the quality and safety of the food products to the consumers.

GIDA ENDÜSTRİSİNDE GIDA İŞLEME MAKİNELERİ VE EKİPMANLARININ SEÇİMİ

Yıl 2012, Cilt: 16 Sayı: 3, 33 - 37, 20.02.2014

Öz

Kullanılan materyalin içeriği, içeriğin gücü, operasyonun etkinliği ile proses esnasındaki enerji transferi; proses makine ve ekipmanlarının temel mühendislik gereksinimleridir. Makine ve ekipmanlar korozyona dayanıklı olmalı, maliyet açısından kabul edilir ve kullanımı iş güvenliği açısından uygun olmalıdır. Ayrıca; gıda işleme makine ve ekipmanları gıdaların kalite ve güvenliğini kontrol altına almayı gerekli kılan yönetmelik ve zorunlu standartlarla da uyum içinde olmalıdır.Gıda işleme makine ve ekipmanları tasarım ilkeleri; kimyasal proses makinaları ilkeleri ile benzerlik göstermektedir. Gıda işleme makine ve ekipmanlarının hijyenik tasarımı; gıdaların mikrobiyal ve diğer bulaşılardan korunmasını sağlayacak ve gıda kalitesini koruyacak ekipmanların tasarımı, üretimi ve kullanımı ile kurulumu için uygun materyallerin seçimini içerir. Makine ve ekipman kolayca temizlenebilmeli, sürekli ya da sürekli olmayan tekniklerle hijyeni sağlanmalı ve ayrıca proses kontrol ve otomasyonu entegre sistemlerine adapte edilebilmelidir (Perry ve Green, 1992).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Gıda Mühendisliği
Bölüm Derleme Makaleleri
Yazarlar

Hasan Vardin

Fatih Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Şubat 2014
Gönderilme Tarihi 20 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 16 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Vardin, H., & Yılmaz, F. (2014). GIDA ENDÜSTRİSİNDE GIDA İŞLEME MAKİNELERİ VE EKİPMANLARININ SEÇİMİ. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 16(3), 33-37.

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.