Amaç ve Kapsam

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi tarafından çıkarılan Helal ve Etik Araştırmalar dergisi/Journal of Halal and Ethical Research, helal ve etik araştırmalar kapsamında farklı disiplinlerin bir araya geldiği akademik bir platformda yer almayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda dergimiz, helal ve sağlıklı gıda, beslenme, gıda katkı maddeleri, taklit/tağşiş tespiti ve metot geliştirme, ilaç ve kozmetik ürünleri ve bunlara ait katkı maddeleri ile turizm-otelcilik ve gastronomi gibi disiplinlere ek olarak her alanda yaşanan etik problemleri de içine alan konularda orijinal araştırma, derleme veya raporlara yer vermektedir.

Makale Başvuruları
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi makale gönderimine sürekli olarak açıktır. Gönderilen makaleler derginin amaç ve kapsamına uygun olmalıdır. Orijinal, daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış ve başka bir dergide değerlendirme sürecinde olmayan, her bir yazar tarafından içeriği ve gönderimi onaylanmış yazılar değerlendirmeye kabul edilir.

Okur Kitlesi
Makale kabulü sağlanan alanlara ilgi duyan akademisyenler, araştırmacılar, uzmanlar, profesyoneller ile lisans, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık düzeyinde eğitim gören öğrenciler oluşturmaktadır.

Telif Hakkı
Yazarlar, makale yayımlanmak üzere kabul edildiğinde telif haklarını CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında Dergimize devretmeyi kabul ederler.

Dergimiz Helal ve Etik araştırmalar kapsamında;
• Sağlıklı ve Helal Gıda,
• Sağlıklı ve Helal Beslenme,
• Helal Gıda ve Alternatif Katkı Maddeleri,
• Gıda Endüstrisinde Etik Problemler,
• Taklit/Tağşiş Tespiti ve Metot Geliştirme,
• Kozmetik Ürünler ve Katkı Maddeleri,
• İlaç ve Tıbbi Ürünler,
• Toplum ve Etik,
Turizm-Otelcilik, Gastronomi vb alanlarda/konularda;
• Orijinal araştırma,
• Araştırma Yöntemleri,
• Rapor,
• Derleme,
• Teknik Rapor,
• Diğer (Editöre not vb)

şeklinde hazırlanmış Türkçe veya İngilizce makaleleri kabul edecektir.

Yayımlanma Ayları
Haziran Aralık
Son Güncelleme Zamanı: 26.04.2025 11:33:47