GENEL İLKELER
- History Studies Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında üç ayda bir yayınlanan hakemli bir dergidir. Yayın dili Türkçe ve İngilizcedir. Almanca ve Fransızca yazılmış makaleler de yayın kurulu kararıyla kabul edilebilir.
- Makaleler, 4,000 ila 8,000 kelime arasında olmalıdır. Blok alıntılar makalenin toplam kelime sayısının %10'unu geçmemelidir. Blok alıntı sınırı kuralı üç veya daha fazla satırdan oluşan doğrudan alıntılar için geçerlidir.
- Makaleler sisteme Word formatında yüklenmelidir. Lütfen makalenizi PDF olarak göndermeyiniz.
- Makalenizi hazırlamaya yardımcı olmak için lütfen Makale Yazım Şablonunu inceleyiniz. Makalenizi hazırlarken History Studies'te daha önce yayımlanmış çalışmalardan ziyade güncel Yazım Kuralları ve Makale Yazım Şablonunu esas alınız.
- Editörler, hem Türkçe hem de İngilizce başlıklarda açıklık ve doğruluğu sağlamak için gerekli değişiklikleri yapma hakkını saklı tutar.
- Gönderilen Türkçe çalışmalarda en az makale tam metninin %10'u kadar genişletilmiş İngilizce özet (Summary) eklenmelidir. Genişletilmiş İngilizce özet makalenin amacını, önemini, yöntemini, temel bulguları ve sonuçlarını içermelidir.
- Gönderilen yazıların daha önce başka bir yerde yayımlanmamış olması veya aynı anda başka bir yerde değerlendirme aşamasında olmaması gerekmektedir.
- Yayımlanmamış sempozyum/kongre bildirilerinin yayımı ise sempozyum/kongre bildirisinin gözden geçirilmiş hali olduğunun belirtilmesi şartıyla mümkündür.
- Tez çalışmalarından üretilen makalelerde çalışmanın tezden üretildiği belirtilmeli ve makalenin tezden bağımsız olarak özgün bir katkı sunduğu net bir şekilde ortaya konulmalıdır. Tezden üretilmiş makalelerin dilimle yöntemiyle üretilmemiş olması ve tezle yüksek benzerlik taşımaması gerekmektedir.
- Makale yazarlarının tamamının en az Doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir. ( 1 Kasım 2024 öncesinde gönderilmiş olan ve aktif olarak değerlendirme sürecinde bulunan makaleler bu kuraldan muaftır.)
- Makalesi yayınlanan bir yazarın bir sonraki makalesi en erken 6 sayı sonra yayınlanabilir.
- İmlâ ve noktalama açısından, makalenin ya da konunun zorunlu kıldığı özel durumlar dışında (Örneğin özel terminoloji, yabancı dilde kullanılan özel terimler gibi), Türk Dil Kurumunun İmlâ Kılavuzu esas alınmalıdır.
- Yazar kişisel bilgileri, çıkar çatışması, fon/destek ve yazar katkı beyanları ile varsa makaleniz hakkında eklemek istediğiniz diğer hususları lütfen ön yazıya (cover letter) ekleyin.
- Lütfen makalenizde kullanılan görselleri yalnızca Ekler bölümüne ekleyiniz. Görsellerin yüksek kalitede olması gerekmektedir (çizim için 1200 dpi, gri tonlama için 600 dpi, renkli için 300 dpi). Fotoğraf çekimiyle elde edilen düşük kaliteli görselleri kullanmayınız.
İlgili Dokümanlar:
Kaynak Gösterme Rehberi
Makale Yazım Şablonu
Telif Hakkı Devir Formu
Makale Ön Değerlendirme Formu
Örnek Ön Yazı Şablonu (Cover Letter)