Araştırma Makalesi

LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ

Cilt: 22 Sayı: 22 1 Haziran 2002
  • Mustafa Kemal Öztürk
PDF İndir
EN TR

LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ

Öz

Eğitim, öğretim sürecinde görme duyusunun öğrenmeye etkisinin fazla olduğu bilinmektedir. Bu yüzden coğrafya öğretiminde de etkin öğrenme için bazı coğrafi olayların yerinde incelenmesinin yanında sımf ortamında çeşitli araç, gereç ve materyallerin kullanımı zorunludur. Bu araştırmada liselerde coğrafya öğretiminde kullamlan araç, gereç ve materyaller ile kullanım sıklığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre sadece fiziki haritaların gerekli olan her derste % 50'lik bir oran ile kullamldığı, diğer araç, gereç ve materyallerin ise yeterince kullanılmadığı görülmüştür. Coğrafya öğretiminde öğrenmeyi kolaylaştırmanın en iyi yollarından biri araç, gereç ve materyalleri gerekli olan her derste kullanmak olduğu gibi, bunların öğrenciler tarafından kolayca görülebileceği bir yerde bulundurulmaları daha uygun olacaktır. Bunu sağlamanın en güzel yolu okullarda coğrafya derslilderinin oluşturulmasıdır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Mustafa Kemal Öztürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2002

Gönderilme Tarihi

23 Temmuz 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2002 Cilt: 22 Sayı: 22

Kaynak Göster

APA
Öztürk, M. K. (2002). LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(22), 126-129. https://izlik.org/JA88ZT79NK
AMA
1.Öztürk MK. LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2002;22(22):126-129. https://izlik.org/JA88ZT79NK
Chicago
Öztürk, Mustafa Kemal. 2002. “LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ”. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 (22): 126-29. https://izlik.org/JA88ZT79NK.
EndNote
Öztürk MK (01 Haziran 2002) LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 22 126–129.
IEEE
[1]M. K. Öztürk, “LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ”, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 22, sy 22, ss. 126–129, Haz. 2002, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA88ZT79NK
ISNAD
Öztürk, Mustafa Kemal. “LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ”. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 22/22 (01 Haziran 2002): 126-129. https://izlik.org/JA88ZT79NK.
JAMA
1.Öztürk MK. LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2002;22:126–129.
MLA
Öztürk, Mustafa Kemal. “LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ”. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 22, sy 22, Haziran 2002, ss. 126-9, https://izlik.org/JA88ZT79NK.
Vancouver
1.Mustafa Kemal Öztürk. LİSELERDE COGRAFYA ÖGRETİMİNDE ARAÇ, GEREÇ, MATERYAL KULLANIMI VE ÖNEMİ. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi [Internet]. 01 Haziran 2002;22(22):126-9. Erişim adresi: https://izlik.org/JA88ZT79NK