Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

On the Importance of Tacit Knowledge in Local and Regional Economic Development: The Tendency of Telescoping of Methodological Contentions

Yıl 2007, Cilt: 25 Sayı: 1, 1 - 19, 31.07.2007

Öz

In recent years, it has been observed that departing from the different methodological positions some studies named by various authors as the New Regional Science has converged to each other in their common focus upon the increasing role of (tacit) knowledge in (local and regional) economic development. Both this convergence and the source of it, the role of knowledge in economic development, deserve a serious inquiry. The New Economic Geography movement collaborating with the New Growth Theory and the Territorial Studies collaborating with the Evolutionary and Institutional Economics have converged to each other and challenged their methodological boundaries thanks to their common focus upon knowledge. Within this context, this paper identifies the extent at which theoretical frameworks belonging to different methodological positions have converged to each other, and the qualitative and quantitative aspects of this holistis effort.

ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ

Yıl 2007, Cilt: 25 Sayı: 1, 1 - 19, 31.07.2007

Öz

Son yıllarda, değişik yazarlarca Yeni Bölge Bilimi olarak tanımlanan çalışmaların farklı yöntembilimsel konumlardan hareketle, (yerel ve bölgesel) iktisadi kalkınmada (örtük) bilgiye verilen önem bakımından giderek birbirlerine yakınsadıkları gözlenmektedir. Hem bu yakınsama hem de bu yakınsamanın kaynağı olan bilginin iktisadi kalkınmadaki artan rolü ciddi bir incelemeyi hak etmektedir. Bir yanda Yeni Büyüme Kuramı ile iç içe geçen Yeni İktisadi Coğrafya akımı, diğer yanda Evrimsel ve Kurumsal İktisat ile iç içe geçen Bölgesel Çalışmalar, bilgi üzerine olan ortak vurguları nedeniyle artan oranda birbiriyle örtüşmekte ve yöntembilimsel sınırlarını zorlamaktadırlar. Bu bağlamda, bu çalışma, farklı yöntembilim-sel konumlarda bulunan kuramsal çerçevelerin ne ölçüde birbirine yakınsadığını tespit etmekte ve bu çerçevede bütüncül olmanın niteliksel ve niceliksel yanlarını ortaya koymaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Burak Beyhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2007
Gönderilme Tarihi 31 Aralık 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 25 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Beyhan, B. (2007). ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 25(1), 1-19.
AMA Beyhan B. ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Mart 2007;25(1):1-19.
Chicago Beyhan, Burak. “ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 25, sy. 1 (Mart 2007): 1-19.
EndNote Beyhan B (01 Mart 2007) ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 25 1 1–19.
IEEE B. Beyhan, “ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 1, ss. 1–19, 2007.
ISNAD Beyhan, Burak. “ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 25/1 (Mart 2007), 1-19.
JAMA Beyhan B. ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007;25:1–19.
MLA Beyhan, Burak. “ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 1, 2007, ss. 1-19.
Vancouver Beyhan B. ÖRTÜK BİLGİNİN YEREL VE BÖLGESEL İKTİSADİ KALKINMADAKİ ÖNEMİ ÜZERİNE: YÖNTEMBİLİMSEL MÜCADELELERİN İÇ İÇE GEÇME EĞİLİMİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007;25(1):1-19.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.