BibTex RIS Kaynak Göster

Glass Ceiling In Banking: Attitudes of Women and Men Toward Working Women and Promoting Women to Upper Managerial Positions

Yıl 2004, Cilt: 22 Sayı: 2, 85 - 109, 31.12.2004

Öz

The attitudes of women and men related to the working women and promoting women to the upper level management was investigated. The data was collected from 150 first level managers in banking sector using a determination scale for attitudes developed by the authors. The results indicated that women and men had different attitudes on these issues and men had higher attitude scores than women. The study also examined the effects of some demographic factors as well as the banks’ status on women and men’s attitudes and found that there are no meaningful relationships between them.

BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI

Yıl 2004, Cilt: 22 Sayı: 2, 85 - 109, 31.12.2004

Öz

Kadın ve erkeklerin, çalışan kadınlar ve kadınların üst yönetim kademelerine getirilmelerine ilişkin tutumları değerlendirilmek istenmiştir. Bankacılık sektöründen 150 ilk kademe yöneticisinden, geliştirilen tutum ölçeği itibariyle veriler toplanmıştır. Kadın ve erkeklerin birbirlerinden farklı tutumlara sahip oldukları, erkeklerin kadınlardan bu konuda daha olumlu tutumlara sahip oldukları belirlenmiştir. Çalışmada bazı demografik değişkenlerin ve banka statüsünün tutumlar üzerindeki etkisi de değerlendirilmeye çalışılmış ancak anlamlı bir ilişki bulunamamıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Azize Ergeneli Bu kişi benim

Ceren Akçamete Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ergeneli, A., & Akçamete, C. (2004). BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 22(2), 85-109.
AMA Ergeneli A, Akçamete C. BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Aralık 2004;22(2):85-109.
Chicago Ergeneli, Azize, ve Ceren Akçamete. “BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 22, sy. 2 (Aralık 2004): 85-109.
EndNote Ergeneli A, Akçamete C (01 Aralık 2004) BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 22 2 85–109.
IEEE A. Ergeneli ve C. Akçamete, “BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 2, ss. 85–109, 2004.
ISNAD Ergeneli, Azize - Akçamete, Ceren. “BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 22/2 (Aralık 2004), 85-109.
JAMA Ergeneli A, Akçamete C. BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2004;22:85–109.
MLA Ergeneli, Azize ve Ceren Akçamete. “BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 2, 2004, ss. 85-109.
Vancouver Ergeneli A, Akçamete C. BANKACILIKTA CAM TAVAN: KADIN VE ERKEKLERİN KADIN ÇALIŞANLAR VE KADINLARIN ÜST YÖNETİME YÜKSELTİLMELERİNE YÖNELİK TUTUMLARI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2004;22(2):85-109.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.