BibTex RIS Kaynak Göster

PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 9 - 36, 01.07.2002

Öz

Bu çalışma para ve finansal krizlere ampirik yaklaşımları değerlendirmektedir. Çalışmada öncelikle kriz türleri ayrıştırılmakta ve sonrasında, ikinci nesil kriz modelleri incelenmektedir. Bu çerçevede finansal krizleri öngörerek maliyetini azaltmayı hedefleyen ampirik modellerde kullanılan kriz göstergeleri araştırılmakta ve gruplanmaktadır. İkinci nesil modeller, sinyal yakalama, krizin kökenleri ve kriz olasılığını ölçen modeller olarak üç ayrı grup içerisinde irdelenmektedir. Bu çalışma özellikle para ve finansal kriz alanında ampirik araştırmalar yapacak araştırmacılara kaynak oluşturma amacını taşımaktadır.

Leading Indicators of Currency and Financial Crises

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 9 - 36, 01.07.2002

Öz

This paper surveys the empirical literature on currency and financial crises. The first part of this study distinguishes the types of crises, and examines the second generation models of the crises. In the second part of the study, the leading indicators of crises used in the empirical models, aiming to predict the crises before they occur, are searched and classified in order to reduce the cost of such crises. The second generation models of currency and financial crises are examined under three major catagories: the models of signal extraction, the reasons and fundementals of the crises, and the models measuring the probability of crises to occur. This study aims to help the researchers who will perform empirical studies in the area of currency and financial crises.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Timur Han Gür Bu kişi benim

Ayhan Tosuner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gür, T. H., & Tosuner, A. (2002). PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(1), 9-36.
AMA Gür TH, Tosuner A. PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Temmuz 2002;20(1):9-36.
Chicago Gür, Timur Han, ve Ayhan Tosuner. “PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20, sy. 1 (Temmuz 2002): 9-36.
EndNote Gür TH, Tosuner A (01 Temmuz 2002) PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20 1 9–36.
IEEE T. H. Gür ve A. Tosuner, “PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, ss. 9–36, 2002.
ISNAD Gür, Timur Han - Tosuner, Ayhan. “PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20/1 (Temmuz 2002), 9-36.
JAMA Gür TH, Tosuner A. PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20:9–36.
MLA Gür, Timur Han ve Ayhan Tosuner. “PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, 2002, ss. 9-36.
Vancouver Gür TH, Tosuner A. PARA VE FİNANSAL KRİZLERİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20(1):9-36.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.