In this study, it was aimed to investigate the effects of adding different levels of fresh tomato pomace (5%, 10%,
15%, 20% and 25%) on the silage quality and in vitro digestibility of maize silage. For this purpose, silages were prepared as
control maize silage, control fresh tomato pomace silage, and the mixture of adding 5%, 10%, 15%, 20% and 25% fresh
tomato pomace to maize silage. All the treatments consisted of four replicate silos, and they were prepared in 1.5 L glass jar
silos. Silage ammonia nitrogen and acetic acid values increased with addition of fresh tomato pomace levels (P
Bu çalışma, farklı seviyelerde yaş domates posası ilavesi ile hazırlanan mısır silajının fermantasyon kalitesi, in vitro
organik madde sindirimi ve metabolik enerji içeriğinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada katkısız mısır silajı ve
katkısız domates posası silajları kontrol gruplarını oluştururken, mısır hasılına %5, %10, %15, %20 ve %25 yaş domates
posası ilave edilerek hazırlanan silajlar muamele gruplarını oluşturmuştur. Çalışmada değerlendirilen silajlar 1.5 L cam
kavanozlarda 4’er tekerrür olacak şekilde hazırlanmıştır. Elde edilen silajların amonyak azotu değerleri incelendiğinde, yaş
domates posası ilavesinin artışına bağlı olarak amonyak azotu ve asetik asit değerlerinin arttığı görülmüştür (P< 0.001). Mısır
bitkisine %15, %20 ve %25 düzeyinde yaş domates posası ilavesi ile hazırlanan silajların laktik asit içerikleri artmıştır.
(P
Diğer ID | JA64VV73TK |
---|---|
Bölüm | Araştıma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2016 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 1 |