Huzeyfe Çeker, Konya İHL (2003), Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (2007), Anadolu Üniversitesi AÖF İktisat Fakültesi (2008) ve Anadolu Üniversitesi AÖF Adalet mezunudur. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam hukuku alanında yüksek lisansını (2010), Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde aynı alanda doktorasını (2016) tamamlamıştır. 2022 yılında İslam hukuku alanında doçent olmuştur. Arapça ve İngilizce bilmektedir.
Doç. Dr. Hüseyin Okur, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Assoc. Prof. Dr. Hüseyin Okur, Kocaeli University Faculty of Theology, Department of Islamic Law
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (2009). 2011-2013 yılları arasında Selçuk Dinî Yüksek İhtisas Merkezi’nde 22. Dönem İhtisas Kursiyeri olarak eğitim aldı. 2013 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Bursa İnebey Kütüphanesi’ndeki Fıkıh Usulü Kitapları Üzerine Bir Araştırma” konulu çalışmasıyla yüksek lisansını (2015), “Son Dönem Osmanlı Fakihlerinden İbn Âbidîn’in Fıkıhçılığı (Reddü’l-muhtâr Örneği)” adlı teziyle doktorasını (2019) tamamladı. 2019 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı’na Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 2023 yılında Doçent ünvanı aldı. 2019 yılından itibaren İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve 2020 yılından itibaren Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Dumlupınar Üniversitesi İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Hanefi mezhebinde taklid, ictihad, mezhep içi işleyiş, Osmanlı dönemi İslam Hukuku ve İslam İktisadı alanında çalışmalarını sürdürmektedir.
Kitapları:
• Hanefi Mezhebinde Meşâyih: Kavramsal ve Kronolojik Bir Araştırma, Sonçağ Akademi, 2023.
• Bir Osmanlı Fakihi İbn Âbidîn, İSAM Yayınları, 2022.
• Mecmûatü Resâili Pîrîzâde fi’l-Fıkhi’l-Hanefî ve Fetâvâhu, thk. Hasan Özer, Mustafa Ateş, Dârü Bâbi'l-İlim, 2022.
• Mecmûatü Resâili Âlim Muhammed b. Hamza fi’l-Fıkhi’l-Hanefî, thk. Recep Cici, Hasan Özer, Mustafa Ateş, Mektebetü'l-İrşâd, 2020.
• Osmanlı İlim Miras’ında Yazma Fıkıh Usûlü Literatürü -İnebey Yazma Eser Kütüphanesi Özelinde-, Emin Yayınları, 2019.
Doç. Dr. Yunus ARAZ
1981 yılında Erzurum’da doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılında Marmara Ünv. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını, 2016 yılında Atatürk Ünv. Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak da “İslam Hukukunda Menfaatin Tazmini” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 2012 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2016 yılında aynı fakültede İslam Hukuku alanında Dr. Öğr. Üyesi Olarak göreve atandı. 29.09.2021 tarihinde Temel İslam Bilimleri alanında Doçent Ünvanı almıştır. Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Doçent Doktor olarak görevine devam etmektedir. İslam hukuku, İslam Hukuk Tarihi, İslam Hukuk Usulü, İslam Ekonomisi ve Finansı alanında yayınlanmış çeşitli kitap, makale ve bildirileri bulunmaktadır.