The present study was conducted in 2010 and 2011
years to investigate the effects of pre-harvest aminoethoxyvinylglycine (AVG)
treatments on weight loss, flesh firmness, soluble solids content, starch
degradation and titratable acidity of Jonagold apple cultivar at harvest and at
60 days post-harvest intervals throughout 180 days cold storage at 2±0.5 °C,
90±5% RH. A total of 225 mg l-1
AVG dose was applied at once in a single application at different times. AVG
treatments applied at once (225 mg l-1) 8 and 4 weeks before the
anticipated harvest time. Unsprayed trees were served as control. The
weight loss of AVG1 treatment was lower than control and AVG2 treatment. The
flesh firmness of AVG2 was higher than other treatments during cold storage. AVG treatments delayed flesh
softening, starch degradation rates and consequently decelerated fruit
ripening.
Apple, fruit flesh firmness, soluble solids content, starch degradation, weight loss
Bu çalışma hasat öncesi AVG uygulamalarının Jonagold elma çeşidinin
2±0.5 °C ve 90±5% oransal nemde, 180 gün boyunca 60 günlük fasılalarda, soğukta
muhafazası süresince ağırlık kaybı, et sertliği, suda çözünür kuru madde içeriği,
nişasta parçalanması ve titre edilebilir asitlik içeriği üzerine etkilerini araştırmak
amacı ile 2010 ve 2011 yıllarında yürütülmüştür. AVG’nin 225 mg l-1 dozu tahmini hasattan 8
ve 4 hafta önce tek uygulama olacak şekilde ağaçlara püskürtme şeklinde uygulanmıştır.
Püskürtülmeyen ağaçlar kontrol olarak değerlendirilmiştir. AVG1 uygulamasının ağırlık kaybı, hem kontrol
hem de AVG2 uygulamasından daha düşük olmuştur. Soğukta depolama süresince AVG2
uygulamasının et sertliği diğer uygulamalardan daha yüksek ölçülmüştür. AVG
uygulamalarının meyve eti yumuşaması ve nişasta parçalanma hızını geciktirmesi
sonucunda meyve olgunlaşması yavaşlatılmıştır.
Ağırlık kaybı, elma, meyve eti sertliği, nişasta parçalanması, suda çözünür kuru madde içeriği
Bölüm | Bahçe Bitkileri |
---|---|
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 29 Mayıs 2017 |
Gönderilme Tarihi | 1 Şubat 2017 |
Kabul Tarihi | 24 Şubat 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 3 Sayı: 1 |
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi Creative Commons Attribution 4.0 Generic License a