International Journal of Engineering Approaches Dergisi, özgün makaleleri Türkçe ve İngilizce olarak kabul etmektedir. Gönderilen yayın kategorisi açısından araştırma makalesi ve derleme makaleler kabul edilmektedir.
Araştırma Makalesi: Yeni ve orijinal bir araştırma çalışmasını detaylandıran, metodolojiyi, bulguları ve sonuçları açıklayan akademik yazılar.
Derleme Makale: Belirli bir konuda mevcut bilimsel literatürü kapsamlı bir şekilde inceleyen, mevcut bilgileri ve teknolojik gelişmeleri özetleyen, değerlendiren ve bulguları karşılaştırarak yorumlayan makaleler.
Dergiye ilk gönderim sırasında makale metni, kapak sayfası ve Telif hakkı devir formu yüklenmesi gerekmektedir. Makale metninde yazar bilgilerinin bulunmaması gerekmektedir. Değerlendirme sonrası kabul edilen yayınlar için makale metninin dergi şablonuna uygun olarak hazırlanması istenmektedir.
Başlık sayfası için tıklayınız.
Telif hakkı devir formu için tıklayınız.
Kaynaklar
Kaynaklar, metin içinde köşeli parantez [] ile numaralandırılmalı ve kaynakçada numara sırasına göre verilmelidir. Kaynaklarda tüm yazar isimleri bulunmalıdır. Kaynaklar bölümündeki kaynak gösterimleri aşağıdaki örneklerdeki gibi yapılmalıdır:
Makale
[1]. Jahromi, B.H., Ajdari, A., Nayeb-Hashemi, H., and Vaziri, A. (2010) Autofrettage of layered and functionally graded metal–ceramic composite vessels, Composite structures, 92(8): 1813-1822.
Konferans
[2]. Kıvak, T. and Şeker, U. (2016) Ti-6Al-4V alaşımının delinmesinde M42 HSS takımlara uygulanan kriyojenik işlemin delik kalitesi üzerindeki etkileri. 7th International Symposium On Machining, İstanbul, November.
Kitap
[3]. Shaw, M.C. and Cookson, J. (2005) Metal cutting principles, New York: Oxford university press.
Tez
[4]. Akgün, M. (2021) Kesici takımlara uygulanan kriyojenik işlemin Inconel 625 nikel esaslı süper alaşımın işlenebilirliğine etkisinin deneysel nümerik ve istatistiksel araştırılması, Doktora Tezi, Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstirüsü, Karabük, 121.
İnternet sayfası
[5]. Web Page: Sandvik Coromant Tool Guide, https://www.sandvik.coromant.com/tr-tr/products/pages/toolguide.aspx Last access date: 05.02.2020.
Ek Bilgiler
Kaynaklar bölümünden önce "Çıkar Çatışması Beyanı", "Teşekkür veya Fonlama Bilgileri", "Yazar katkısı" ve "Veri Kullanılabilirlik Beyanı" kısımlarının bulunması zorunludur.
Örnekler:
Çıkar Çatışması Beyanı: Yazarlar herhangi bir çıkar çatışması olmadığını beyan etmişlerdir.
Fonlama Bilgileri: Bu yayın Amasya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından desteklenmiştir. (Proje No: FMB-BAP 23-1234).
Yazar katkısı: Yazarlar, çalışmanın tasarlanması, verilerin toplanması, sonuçların analizi ve yorumlanması ve makalenin hazırlanması ile ilgili sorumluluklarını onaylamaktadır.
Veri Kullanılabilirlik Beyanı: Bu çalışma sırasında üretilen ve/veya analiz edilen veriler kamuya açık değildir, ancak veriler makul bir talep üzerine ilgili yazar tarafından sağlanabilir.