Türkçe Öğretmen Adaylarının Empatik Eğilimlerinin Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Bozkurt, A. (1997). Cinsiyetleri, fakülteleri ve uyum düzeyleri farklı Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin empatik eğilim düzeyi. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
- Cooper, B. (2002). Teachers as moral models? The role of empathy in teacher/pupil relationships. Leeds Metropolitan University.
- Decety, J. & Philip L. J. (2004). The functional architecture of human empathy, University of Washington, Behavioral and Cognitive Neuroscience Reviews, 3(2), 71–100.
- Dökmen, Ü. (1988). Empatinin bir modele dayandırılarak ölçülmesi ve psikodrama ile geliştirilmesi. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 6 (219), 155-190.
- Dökmen, Ü. (1990). Yeni bir empati modeli ve empatik becerinin iki farklı yaklaşımla ölçülmesi. Psikoloji Dergisi, 24, 42-50.
- Dökmen, Ü. (1994). İletişim çatışmaları ve empati. Sistem Yayıncılık. İstanbul.
- Duru, E. (2002). Öğretmen adaylarının empati-yardım etme eğilimleri ilişkisi ve yardım etme eğiliminin bazı değişkenler açısından incelenmesi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12, 21-36.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Türkçe Eğitimi
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Ahmet Güven
*
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
30 Haziran 2018
Gönderilme Tarihi
29 Nisan 2018
Kabul Tarihi
30 Haziran 2018
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2018 Cilt: 6 Sayı: 2