In this study, 2% of macerated and cold press wheat germ oils were added
to the feeds of rainbow trout (average weight of 39.8 ± 4 g). At the end of the
study, growth rate, blood parameters and NBT (Nitro blue tetrazolium) level of
rainbow trout were determined. Feed Conversion Ratios (FCR) of groups were determined
as macerated: 1.12, cold press: 1.53, control: 1.11. Statistically significant differences
were found in red blood cell (RBC), hemoglobin (HGB), hematocrit (HCT), white blood
cell (WBC), platelet (PLT) values (p<0.05). There was no statistically significant
difference between Nitroblue Tetrazolium (NBT) levels (p>0.05).
Bu çalışmada, ortalama 39,8 ± 4 g
ağırlığındaki gökkuşağı alabalıklarının yemlerine % 2 oranında masere ve % 2
oranında soğuk sıkım buğday tohumu yağı ilave edilmiştir. Çalışmanın sonunda,
gökkuşağı alabalıklarının büyüme hızı, kan parametreleri ve NBT (Nitroblue tetrazolium)
düzeyi belirlenmiştir. Grupların yem çevirme oranları (YÇO): Masere buğday
yağı: 1,12, soğuk sıkım buğday yağı: 1,53, kontrol: 1,11 olarak tespit
edilmiştir. Eritrosit (RBC), hemoglobin (HGB), hematokrit (HCT), lökosit (WBC),
trombosit (PLT) değerlerinde anlamlı bir fark bulunmuştur (p<0,05).
Nitroblue tetrazolium (NBT) düzeyleri arasında istatistiksel olarak
anlamlı farkın olmadığı tespit edilmiştir (p> 0,05).
Kan parametreleri nitroblue tetrazolium alabalık buğday yağı
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Gönderilme Tarihi | 16 Eylül 2019 |
Kabul Tarihi | 30 Aralık 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 5 Sayı: 2 |