Yazım Kuralları

İLSAM Akademi Dergisi‟nde yayımlanacak yazılar, (resim, şekil, harita, bibliyografya vb. malzeme hariç) en fazla 10000 kelime civarında ( 25sayfa ) olmalıdır. Herhangi bir yazının hacminin bu üst sınırı aşması durumunda, editörler kurulunun vereceği karar geçerlidir.

Yazı Tipi

Microsoft Word programında en az 2,5 cm kenar boşluğu ile, metin kısmı Times News Roman yazı tipinde, 12 punto ve 1,5 satır aralığı; dipnotlar ise 10 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır. Tablo ve şekillerin nasıl hazırlanacağına dair ilgili bölüme bakınız

Sayfa Yapısı

A4 boyutlarındaki kâğıda üst, alt, sağ ve sol boşluk 2,5 cm (0.98 inç) bırakılarak, iki yana dayalı, satır sonutirelemesiz şekilde olmalıdır.

Paragraf Yapısı

Paragraf sekmesinde girintiler bölümünde; ilk satır girintisi 1,25 cm, paragraf önce ve sonra alanı 6 nk olmalıdır.

ÇALIŞMA BÖLÜMLERİ

Başlık

Makale başlığı, büyük harfli, bold ve sayfaya ortalı olmalıdır. Çalışma daha önce sunulmuşsa, bir projeden veya tezden üretilmişse vs. giriş başlığının sonuna (1) dipnotu konularak açıklama yapılmalıdır.

Ana ve alt başlıklar ondalık sistem düzeninde, rakam ve sonrasında nokta kullanılarak oluşturulmalıdır. Başlık numarası ile başlığın ilk harfi arasında bir boşluk bırakılmalıdır. (Detaylı bilgi için bkz. https://www.isnadsistemi.org/guide/2-yayinin-adi-ve-basliklandirma)

Yazar İsimleri

Yazar isimleri italik olmalıdır. Yazarın/yazarların tam adları, unvanları, çalıştıkları kurumlar ve elektronik posta bilgileri ile ORCID numaraları belirtilmelidir.

Öz – Özet


Dergimize gönderilen Türkçe makalelerde Giriş bölümünden önce 140-180 sözcük arasında çalışmanın kapsamını, amacını, ulaşılan sonuçları ve kullanılan yöntemi kaydeden Türkçe ve İngilizce öz (abstract) yer almalı, özlerin altında çalışmanın içeriğini temsil eden 5-7 İngilizce, 5-7 Türkçe anahtar kelime yer almalıdır.

Yayıma kabul edilen makalelerde abstract bölümünden sonra , en az 750, kelimeden oluşan özet bulunmalıdır. Özetler Türkçe makalelerde İngilizce, İngilizce makalelerde ise Türkçe olmalıdır.

Ana Metin

Nicel ve nitel çalışmalar Giriş, Yöntem, Bulgular ve Tartışma bölümlerini içermelidir.
Derleme türü çalışmalar problemi ortaya koymalı, ilgili literatürü yetkin bir biçimde analiz etmeli, literatürdeki eksiklikler, boşluklar ve çelişkilerin üzerinde durmalı ve çözüm için atılması gereken adımlardan bahsetmelidir.
Diğer çalışmalarda konunun türüne göre değişiklik yapılabilir, fakat bunun okuyucunun metinden faydalanmasını güçleştirecek detayda alt bölümler şeklinde olmamasına özen gösterilmelidir.

Kaynakça

İsnad Atıf 2. Edisyon (dipnotlu) sistemi uygulanmalıdır.

İSNAD ATIF


 KİTAP TANITIM VE DEĞERLENDİRMESİ

1. Değerlendirilen kitabın başlığı, Yazar(ların) ya da editör(lerin) isim ve soyisimleri (eğer derleme ise gösterin), Kitabın başlığı, Baskı yılı, Baskı yeri, Yayınevi, Sayfa sayısı, ISBN numarası’nı içermelidir.
2. Değerlendirmede bulunan yazar adı, başlığın altına  yazılmalı ve dipnotunda yazarın unvan, kurum, mail adresi ve orcıd kimliği yer almalıdır.
3. Yazının başında kitabı kısaca tanıtan 140-180 Kelimelik Türkçe ve ingilizce öz’e yer verilmelidir. ,
4. Öz kısmının altında 5-7 kelime arası anahtar kelimeler bulunmalıdır.
5. Kitap değerlendirme ve tanıtımları da araştırma makalelerinde olduğu gibi çift kör hakemlik sistemi ile değerlendirmeye alınır.