Yaşamda maruz kalınan iç
ve dış etkenler, vücutta
serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Serbest radikaller bireyde hastalık oluşumu
ve tabii yaşlanma
sürecinin temel sebeplerinden biridir.
Antioksidan maddeler vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Doğal birçok ürünün antioksidan
özelliği vardır. Bitkisel ürünlerin antioksidan
etkileri özellikle flavonoidler, sinnamik asit türevleri, kumarinler gibi fenolik bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Polifenollerin ana gurupları
flavonoidler, fenolik asitler,
taninler, stilbenler(resveratrol) ve lignanlar’dır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Klinik Tıp Bilimleri |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 26 Mayıs 2017 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 5 Sayı: 1 |