Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi

Cilt: 1 Sayı: 1 14 Kasım 2013
  • Selma Çelikyay
PDF İndir
TR

Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi

Öz

Üniversite yerleşkeleri, yükseköğretim amacıyla hizmet veren tesis ve binaların, açık ve kapalı mekanların, öğrencilerin, akademik ve idari personel ile ailelerinin de bulunduğu yerleşmelerdir. Bu yerleşmelerde, akademik ve idari personel konutlarının içerisinde rektör konutları diğerlerinden ayrılmaktadır. Üniversite yerleşkelerinde yaşayan nüfusun en büyük amiri olan ve üniversiteyi temsil eden rektörlerin kurumsal kimliklerinden dolayı, rektör konutlarının da bu kurumsal ve hiyerarşik kimliği simgeleyen ve yansıtan bir mekan organizasyonu ile tasarlanması gerekmektedir. Bu düşünceden hareketle, Bartın Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak olan Rektör Konutu binasının gerek yer seçimi, gerekse mimari tasarım sürecinde, rektörlük makamının temsil değeriyle bağdaşan, işlevsel, ekolojik ve estetik bir mimari ürünün yaratılması amaçlanmıştır. Ayrıca, tasarlanan Rektör Konutu ve Kabul Salonu binalarında, geleneksel mimariden yola çıkılarak özgün detaylar üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Selma Çelikyay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

14 Kasım 2013

Gönderilme Tarihi

14 Kasım 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Çelikyay, S. (2013). Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi. İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi, 1(1). https://izlik.org/JA98HA38MM
AMA
1.Çelikyay S. Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi. İnönü Sanat Tasarım. 2013;1(1). https://izlik.org/JA98HA38MM
Chicago
Çelikyay, Selma. 2013. “Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi”. İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi 1 (1). https://izlik.org/JA98HA38MM.
EndNote
Çelikyay S (01 Kasım 2013) Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi. İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi 1 1
IEEE
[1]S. Çelikyay, “Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi”, İnönü Sanat Tasarım, c. 1, sy 1, Kas. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA98HA38MM
ISNAD
Çelikyay, Selma. “Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi”. İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi 1/1 (01 Kasım 2013). https://izlik.org/JA98HA38MM.
JAMA
1.Çelikyay S. Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi. İnönü Sanat Tasarım. 2013;1. Available at https://izlik.org/JA98HA38MM.
MLA
Çelikyay, Selma. “Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi”. İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi, c. 1, sy 1, Kasım 2013, https://izlik.org/JA98HA38MM.
Vancouver
1.Selma Çelikyay. Bartın Üniversitesi Yerleşkesinde Rektör Konutu Tasarım Süreci ve Mimari Projesi. İnönü Sanat Tasarım [Internet]. 01 Kasım 2013;1(1). Erişim adresi: https://izlik.org/JA98HA38MM