BibTex RIS Kaynak Göster

Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Özellikle II. Dünya Savaşı'ndan sonra sanayinin gelişmesi sonucunda ortaya çıkan kırsal kesimlerden kentlere yönelik yoğun göç ve hızlı nüfus artışı ülke ve İstanbul geneli ile Üsküdar'da kentleşmeyle birlikte konut sorununu da gündeme getirmiştir. Bu sürecin yarım yüzyıldan daha uzun bir süredir devam etmekte olduğu görülmektedir. Ülkemizin kentleşme ve konut alanında yaşadığı gelişmeleri, aile yapısında meydana gelen değişmeleri ve bu gelişme ve değişmelerin konut sahipliliği ve konut tercihleri üzerindeki etkisini belirleyebilmek için görgül (ampirik) araştırmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu amaçla, Üsküdar genelinde 992 Hanehalkı Reisiyle (HHR) yüzyüze mülakat yapılmış ve HHR'nin konut tercihleri tespit edilmiştir. Ayrıca, Üsküdar genelindeki bu veriler, DPT'nın 1988 yılında yapmış olduğu araştırma sonuçlarıyla karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırma ile aradaki farklar ve benzerlikler ortaya konmaya çalışılmıştır.

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Sosyal Politika
Yazarlar

Sedat Murat Bu kişi benim

İbrahim Şenöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2010
Gönderilme Tarihi 21 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Murat, S., & Şenöz, İ. (2010). Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Murat S, Şenöz İ. Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. Ekim 2010;(49).
Chicago Murat, Sedat, ve İbrahim Şenöz. “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği Ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49 (Ekim 2010).
EndNote Murat S, Şenöz İ (01 Ekim 2010) Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE S. Murat ve İ. Şenöz, “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”, Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, Ekim 2010.
ISNAD Murat, Sedat - Şenöz, İbrahim. “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği Ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences 49 (Ekim 2010).
JAMA Murat S, Şenöz İ. Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Murat, Sedat ve İbrahim Şenöz. “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği Ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, 2010.
Vancouver Murat S, Şenöz İ. Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).