1. Dergimize değerlendirilmek üzere gönderilen tüm çalışmalar örnek makale şablonu (şablonu indirmek için tıklayınız) esas alınarak hazırlanmalıdır. Şablon yüklendikten sonra, şablonda herhangi bir değişiklik yapılmadan metinlerin şablonun ilgili bölümlerine uyarlanması gerekir. Modele uymayan/şablon üzerinde üretilmeyen çalışmalar değerlendirilmeden yazarlarına iade edilecektir. Dikkate alınması gereken diğer noktalar şunlardır:
• Makalelerde yazı karakteri olarak “Times New Roman” yazı karakteri 11 punto büyüklüğünde 1,5 satır aralığı kullanılmalı, önce ve sonra 6 nk aralık bırakılmalıdır. Metin tek sütun ve iki yana yaslanmış olarak yazılmalıdır. Her bir paragraf en az üç cümleden oluşmalıdır. Paragraflar 1 cm’lik girinti ile başlamalı, paragraflar arasında 1 satır (12nk) bırakılmalıdır. Özel bir yazı tipi (font) kullanılması gerektiren makalelerde, kullanılan yazı tipi de yazıyla birlikte gönderilmelidir. Makale sayfa düzeninde üst, sağ ve sol kenarlardan 2,5 cm, alttan 1,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Makalenin orijinal dildeki başlığı her kelimenin ilk harfi büyük olarak sola yaslı yazılmalı, 15 punto ve kalın olmalıdır. İkinci dildeki başlığı 12 punto ve kalın olmalıdır.
• Özet bölümünde makalenin amacına, yöntemine ve bulgu-sonuçlarına yer verilmeli ve 200 sözcüğü geçmemelidir. Özet Times New Roman 10 punto ve tek satır aralığı olarak yazılmalıdır. Özetin altında yer alan Anahtar kelime sayısı en az 3 ve en çok 5 olmalıdır. Makale İngilizce yazılmışsa önce Abstract ve Key Words yer almalı, daha sonra Özet ve Anahtar Kelimeler yazılmalıdır. Makale Türkçe yazılmışsa önce Özet ve Anahtar Kelimeler yer almalı, daha sonra Abstract ve Key Words yer almalıdır.
• Çalışmalar, genişletilmiş özetler dâhil en az 5000 en çok 8000 kelimeden oluşmalıdır.
• Dergiye gönderilen her makalede “Kaynakça” kısmından sonra 750-1000 sözcükten oluşan bir Genişletilmiş Özet bulunmalıdır. Makalenin dili Türkçe ise genişletilmiş özet İngilizce, İngilizce ise Türkçe olmalıdır. Genişletilmiş özetler alt başlık içermemeli, tek sütun halinde ve belirtilen uzunlukta olmalıdır. Genişletilmiş özetler “Times New Roman” yazı karakteri, 11 punto büyüklüğünde, tek satır aralığı, önce ve sonra 6 nk aralık bırakılarak” yazılmalıdır. Hazırlanan özet, çalışmanın amacını, kapsamını, teorik çatısını, yöntemini, bulgularını ve sonuçlarını içeren bütünsel bir metin olmalı ve çalışmanın ilgili tüm kısımlarını içermelidir. Genişletilmiş Özet her çalışmanın sonunda, Kaynakça kısmından hemen sonra yer almalı ve çalışma sisteme tek bir MS Word dosyası halinde yüklenmelidir.
• Metinde kullanılan alıntılar çift tırnak içerisinde verilmeli; 4 satırı geçen alıntılar yeni bir paragraf olarak, içerden, tek aralık ve blokla şeklinde yazılmalıdır. Alıntı içerisindeki alıntılar tek tırnak içerisinde yazılmalıdır.
2. Referans gösterirken, metin için kaynak gösterme yöntemi olan APA’nın (American Psychological Association) 7. edisyonu kullanılacaktır. Alıntılamalarda ve bibliyografya kısmında yazarlar, Amerikan Psikoloji Derneği tarafından yayımlanan Amerikan Psikoloji Derneği Yayım Kılavuzu’nda belirtilen yazım kuralları ve formatı takip edeceklerdir. Bu konuda "APA-7-Yazim-Kurallari-ve-Kaynak-Gösterme” isimli rehber kullanılmalıdır.
3. Dergimize gönderilen araştırmaların referansları MS Office Word referans yönetim aracı kullanılarak oluşturulmalıdır. Elle oluşturulmuş referanslar ve bibliyografyalar kabul edilmez.
4. Eserlerin içeriğine ilişkin tüm yasal sorumluluk yazar(lar)ına aittir.
5. Türkçe çalışmaların imla ve noktalamasında Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu esas alınması zorunludur.
6. Yazar(lar)ın bir sayıda birden fazla makalesi yayımlanamaz.