Bu çalışmada besin değeri çok yüksek olan yerli sucuklarımızın bileşimlerinin bu günkü durumu incelenmiş ve bu analizler ve dengeli bir beslenme biliminin verilerine göre sucuklarımızın uygun beslenmedeki yeri tayin edilmeğe çalışılmıştır. Terkip analizi sonucu bulunan de ğerler ve buna göre muhtelif işlerde çalışanlar n Rasyonel ve Dengeli bir Beslenmede tüketmeleri gereken günlük sucuk miktarı tablolar halinde verilmiştir.
In this study, various types of domestic sucuks (native Turkish
meat product) which have high content of nutrient value were
analysed. Depending on the results of this analysis, and the limits
giyen in food science, the nutrient value of our sucuks has been
determined.
The results found in this analysis, and the r ı ecessary amount
of sucuks, which must be eaten per day, by the people, who work
in different situations have been giyen in tables.
Diğer ID | JA57TB64NH |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1973 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 1973 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1973 |
Kapsam ve Amaç
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.