Bu derlemede, kanola'nın tanımı yapılacak, bunun yanında Dünyada çok popüler olduğu yerler, kullanılabilmesi için geçirildiği işlemler, kanola yağının bileşimi ve özellikleri incelenecektir. Ayrıca, eskiden beri Türkiye'de kolza bitkisi ve kolza yağı (rapistra yağı) olarak bilinen kanola yağının, ülkemizde az tanınmasına ve üretimin gerilemesine neden olan etmenler değerlendirilecektir
In this review, a definition of canola will be given, in addition to the popular places of canola, the processes that is used to utilize canola plant, the caracteristics and compositions of canola oil will be examined. Also, the reasons of being insignificant and reduction in production of the canola oil which is known as colza plant and colza oil (rapistra oil) in Turkey, will be evaluated
Diğer ID | JA25SZ94AM |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2000 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 29 Sayı: 1 |
Kapsam ve Amaç
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.