BibTex RIS Kaynak Göster

Origanum minutiflorum O. Schwarz et P.H. Davis Uçucu Yağının Bileşimi ve Antimikrobiyal Aktivitesi :

Yıl 1996, Cilt: 25 Sayı: 1, 29 - 38, 01.06.1996
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000163

Öz

Ülkemizde 21 Origanum türü doğal olarak yetişmektedir. Bu çalış­mada, Güney Anadolu'da endemik bir tür olan Origanum minutiflorum O. Schwarz et P.H. Davis uçucu yağ örneklerinin kimyasal bileşimleri ve antimikrobiyal etkileri incelenmiştir. Farklı yüksekliklerden toplanan bit­kilerden elde edilen iki uçucu yağ örneği, CC ve GC tekniklerinden yarar­lanarak analiz edilmiştir. Her iki uçucu yağ örneğinin ana bileşeni karvakrol'dür (%90.78 ve 92.95). Uçucu yağ örneklerinin antimikrobiyal aktivitesi de incelenmiştir. Uçucu yağlar, dört test bakterisi ve iki manta­rın gelişimini önemli ölçüde inhibe etmişlerdir

Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O.

Yıl 1996, Cilt: 25 Sayı: 1, 29 - 38, 01.06.1996
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000163

Öz

There are 21 Origanum species growing wild in Anatolia. in this study, the chemical composition and antimicrobial properties of the es­sential oil samples of Origanum minutiflorum O. Schwarz et P.H. Davis, endemic plant of Southern Anatolia, were examined

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA44NK74PP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Engin Şarer Bu kişi benim

Selver Pançalı Bu kişi benim

Sulhiye Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 25 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şarer, E., Pançalı, S., & Yıldız, S. (1996). Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, 25(1), 29-38. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000163
AMA Şarer E, Pançalı S, Yıldız S. Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O. Ankara Ecz. Fak. Derg. Haziran 1996;25(1):29-38. doi:10.1501/Eczfak_0000000163
Chicago Şarer, Engin, Selver Pançalı, ve Sulhiye Yıldız. “Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum Minutiflorum O”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 25, sy. 1 (Haziran 1996): 29-38. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000163.
EndNote Şarer E, Pançalı S, Yıldız S (01 Haziran 1996) Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 25 1 29–38.
IEEE E. Şarer, S. Pançalı, ve S. Yıldız, “Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O”., Ankara Ecz. Fak. Derg., c. 25, sy. 1, ss. 29–38, 1996, doi: 10.1501/Eczfak_0000000163.
ISNAD Şarer, Engin vd. “Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum Minutiflorum O”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 25/1 (Haziran 1996), 29-38. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000163.
JAMA Şarer E, Pançalı S, Yıldız S. Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O. Ankara Ecz. Fak. Derg. 1996;25:29–38.
MLA Şarer, Engin vd. “Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum Minutiflorum O”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, c. 25, sy. 1, 1996, ss. 29-38, doi:10.1501/Eczfak_0000000163.
Vancouver Şarer E, Pançalı S, Yıldız S. Chemical Composition and Antimicrobial Properties of the Essential Oil of Origanum minutiflorum O. Ankara Ecz. Fak. Derg. 1996;25(1):29-38.

Kapsam ve Amaç

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.