Ücret Politikası

Journal of Health Sciences and Medicine periyodik olarak yılda 6 sayı (Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım) olarak yayımlanan, uluslararası alan indekslerinde indekslenen, hakemli, açık erişimli bir dergidir. Derginin bugüne kadar giderleri kendi kaynakları ve bağışlarla karşılanmıştır. Makale sayısının artmasıyla birlikte artan yayın maliyetleri nedeniyle, makalelerin en kısa sürede değerlendirilmesi ve daha iyi danışmanlık verilebilmesi için makale gönderen yazarlardan makale işlem ücreti talep edilecektir. Kabul veya ret şartına bağlı olmayan bu makale gönderme ücreti, makalenin dergi kapsamına uygunluğu kontrol edildikten sonra talep edilir.

Makale gönderim/değerlendirme ücreti: Orijinal, derleme ve olgu sunumu makaleleri için makale gönderim ücreti 300 USD (ABD Doları) veya 8000 TL (Türk Lirası)'dır.

Hızlı süreç: Editoryal ön inceleme, alan adı kontrolü, en az iki hakem tarafından kör inceleme ve editoryal karar, maksimum 30 iş günü içerisinde sonuçlandırılacaktır. Bu işlemin maliyeti Makale gönderim/değerlendirme ücretinin iki katıdır.

Hızlı takip / değerlendirme sürecinin seçilmesi, makalenin kabul edilme şansını artırmaz. Hakem değerlendirmesi sonucunda makale reddedilirse geri ödeme yapılmaz.

Başvuru Ücretinin Dergide Kullanımı: Dergiye yatırılan ücretler karşılığında ücret düzenlemesi için vergiler verilmektedir. Bu ücretler dergileri geliştirmek için kullanılmaktadır. Profesyonel sekreterlik, dizgi, tasarım, mizanpaj ve bazen ingilizce dil desteği hizmetleri verilmektedir. Ayrıca indekslerde taranma için bazen ücret ödenmekte ve bu ücret için de gelirlerden yararlanılmaktadır.

Yazışmalar mha@medihealthacademy.com adresinden yapılacaktır.

Başvurunun Uygunluğu - Başvuru Ücreti ya da Ret (Lütfen aşağıdaki metni okuduktan sonra ödeme yapınız.)

Makale gönderme süreciniz bittikten sonra;
Makalenizin, Dergi yazım kurallarına uygunluk ve içerik yönünden asgari yeterlilikte olup olmadığı değerlendirilecektir.
• Makale uygun ise; size e-posta ile yazının uygun olduğu bildirilecek ve makale başvuru ücretini ödemek için yönlendirileceksiniz,
• Makale uygun değil ise; başvuru ücreti talep edilmeksizin e-posta ile ret mektubu gönderilecektir.

Başvuru ücreti, kabul-ret şartına bağlı değildir. Yazınızın değerlendirilmeye alınması için alınmaktadır. Ücret yatırmanız makalenin kabul edileceği anlamına gelmez ve kabul şansını arttırmaz. Hakem değerlendirmeleri sonucu kabul edilen makaleler gönderilme ve kabul edilme tarihleri dikkate alınarak yayımlanır.
Makale yükleme sırasında, değerlendirme süreci sırasında veya kabul alındıktan sonra alınacak herhangi bir ücretin yağmacı dergi kriteri olmasından ötürü; ancak "kabul/ret şartına bağlı olmayan bir ücret" başvuru aşamasında-hakem değerlendirmesi öncesinde alınabilmektedir. Aksi takdirde parayla yayın yapılan dergi durumuna düşülmektedir.

Gelirler Nerelerde Kullanılır: Dergimize yatırılan ücretler için fatura düzenlenmekte ve vergileri verilmektedir. Bu gelirler dergilerimizi geliştirmek için kullanılmaktadır; profesyonel sekreterlik, dizgi, tasarım, mizanpaj, İngilizce dil destek hizmetleri verilmektedir. Ek olarak, bu gelirler indekslere başvuru sürecinde kullanılmaktadır.

Yağmacı/Şaibeli Dergi Hakkında Yazar Bilgilendirme
A. https://www.uak.gov.tr/Documents/docentlik/2023/2023-mart-donemi/2023M_SikcaSorulanSorularveCevaplari_24022023.pdf

45. Soru: Hangi dergiler Doçentlik Başvuru Şartlarında (Beyannamede) kullanılamaz?
Cevap: Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 30 Aralık 2021 tarih ve 2021.18 nolu oturumunda Yağmacı/Şaibeli Dergiler hakkında alınan 2021.18.643 sayılı karar aşağıdaki gibidir.

• Yağmacı/şaibeli sayılmayan dergiler:
o WEB of Science’de Q1, Q2, Q3 sınıfında yer alan dergiler (Editöryal ve/veya basım süreçlerinde ücret talep eden veya etmeyen),
o WEB of Science’de Q4 sınıfında yer alıp editöryal (editorial processing charge) ve/veya basım sürecinde (article processing charge) ücret talep etmeyen dergiler,
o WEB of Science’de Q4 sınıfında yer alıp editöryal ve/veya basım süreçlerinde ücret talep etmekle birlikte sadece ilgili bilim alanı mensuplarının üye olabildiği bir branş derneğinin, üniversitenin, enstitünün veya bilimsel bir kurumun yayın organı olan ve 2010 yılı öncesinden itibaren basılmakta/yayınlanmakta olup abone usulü olarak çalışan ulusal/uluslararası dergiler,

• Yağmacı/Şaibeli dergiler: Yukarıdaki kriterlere uymayan Q4 dergiler

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun yukarıda yer alan 30.12.2021 tarihli kararında özellikleri belirtilen yağmacı/şaibeli dergilerde yayımlanan makaleler yayın tarihine bakılmaksızın özgeçmiş ve eserler listesine eklenir ancak beyannamede kullanılamaz.

C. http://portal.dpu.edu.tr/orhan.elmaci/makale_oku/165/yagmaci-dergi-beall-predatory-listesi-ve-tubitak-turkiye-adresli-uluslararasi-bilimsel-yayinlari-tesvik-ubyt-programi-dergi-listesi

D. https://beallslist.net/

Gönderim Ücreti: 8,000.00 TRY

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Eşdeğerliği:  Ulakbim TR Dizin'de olan dergilerde yayımlanan makale [10 PUAN] ve 1a, b, c hariç  uluslararası indekslerde (1d) olan dergilerde yayımlanan makale [5 PUAN]

Dahil olduğumuz İndeksler (Dizinler) ve Platformlar sayfanın en altındadır.

Not:
Dergimiz WOS indeksli değildir ve bu nedenle Q olarak sınıflandırılmamıştır.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kriterlerine göre yağmacı/şüpheli dergiler hakkındaki kararları ile yazar aydınlatma metni ve dergi ücretlendirme politikasını tarayıcınızdan indirebilirsiniz. https://dergipark.org.tr/tr/journal/2316/file/4905/show 


Dergi Dizin ve Platformları

Dizinler; ULAKBİM TR Dizin, Index Copernicus, ICI World of Journals, DOAJ, Directory of Research Journals Indexing (DRJI), General Impact Factor, ASOS Index, WorldCat (OCLC), MIAR, EuroPub, OpenAIRE, Türkiye Citation Index, Türk Medline Index, InfoBase Index, Scilit, vs.

Platformlar; Google Scholar, CrossRef (DOI), ResearchBib, Open Access, COPE, ICMJE, NCBI, ORCID, Creative Commons vs.