Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları

Cilt: 3 Sayı: 1 1 Aralık 2012
PDF İndir
TR EN

Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları

Öz

Bu çalışmanın amacı ilköğretim matematik öğretmenliği birinci sınıf öğrencilerinin fonksiyonlarda tanım ve görüntü kümesi ile ilgili sahip oldukları kavram yanılgılarını belirlemektir. 2011-2012 öğretim yılında gerçekleştirilen bu çalışma, ilköğretim matematik öğretmenliği 1. sınıfta öğrenim gören 57 öğrenciyle yürütülmüştür. Araştırmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Veriler, araştırmacılar tarafından hazırlanan kavram yanılgısı testi ve yarı yapılandırılmış görüşmelerle toplanmıştır. Elde edilen verilerin analizinden, fonksiyonlardaki tanım ve görüntü kümesini belirlemeye yönelik kavram yanılgıları; cebirsel ve geometriksel olarak iki kategoriye ayrılmıştır. Tanım ve görüntü kümesini cebirsel olarak belirlemede en çok dikkat çeken kavram yanılgısı aşırı genellemedir. Geometriksel olarak belirlemede ise öğrencilerin tanım ve görüntü kümesini grafik altında veya üstünde kalan alan olarak göstermeleridir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Tevfik İşleyen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2012

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2012

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2012 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Özkaya, M., & İşleyen, T. (2012). Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 3(1), 1-32. https://izlik.org/JA96NY95FF
AMA
1.Özkaya M, İşleyen T. Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları. ÇAKÜ SBED. 2012;3(1):1-32. https://izlik.org/JA96NY95FF
Chicago
Özkaya, Merve, ve Tevfik İşleyen. 2012. “Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3 (1): 1-32. https://izlik.org/JA96NY95FF.
EndNote
Özkaya M, İşleyen T (01 Aralık 2012) Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3 1 1–32.
IEEE
[1]M. Özkaya ve T. İşleyen, “Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları”, ÇAKÜ SBED, c. 3, sy 1, ss. 1–32, Ara. 2012, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96NY95FF
ISNAD
Özkaya, Merve - İşleyen, Tevfik. “Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3/1 (01 Aralık 2012): 1-32. https://izlik.org/JA96NY95FF.
JAMA
1.Özkaya M, İşleyen T. Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları. ÇAKÜ SBED. 2012;3:1–32.
MLA
Özkaya, Merve, ve Tevfik İşleyen. “Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, c. 3, sy 1, Aralık 2012, ss. 1-32, https://izlik.org/JA96NY95FF.
Vancouver
1.Merve Özkaya, Tevfik İşleyen. Fonksiyonlarla İlgili Bazı Kavram Yanılgıları. ÇAKÜ SBED [Internet]. 01 Aralık 2012;3(1):1-32. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96NY95FF