Bu araştırmada Kocaeli ilinde yaşayan 384 hane halkından 2010 yılı Ocak ve Şubat aylarında yapılan anketlerle elde edilen veriler yardımıyla, tüketicilerin kırmızı et tüketim tercihleri ve tüketimde etkili faktörler incelenmiştir. Hane halkları üç farklı gelir grubuna göre incelenmiştir. Tüketicilerin bazı sosyo-ekonomik ve demografik özellikleri ile kırmızı et tüketimleri arasındaki ilişkiler Khi-kare testi ile analiz edilmiştir. Analizlerden elde edilen sonuçlara göre, Kocaeli ili kentsel alandaki kırmızı et tüketimi ile tüketicilerin cinsiyet, gelir seviyesi, toplam harcamalar, gıda harcamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişkili bulunmuştur.
Kırmızı et tüketimi Tüketici tercihleri Khi-kare testi Kocaeli
In the study, it was investigated the factors affecting red meat consumption and consumer
preferences. The data were obtained from face to face interviews from 384 households living
in urban area of Kocaeli province. Households divided to three different groups. The
relationships between the socio-economic and demographic characteristics of consumers and
red meat consumption were analyzed by chi-square test. According to the results, it was found
that there was statistically significant relationship between red meat consumption and gender,
income level, monthly total expenditures and monthly food expenditures of consumers.
Red meat consumption Consumer preferences Chi-Square test Kocaeli
Diğer ID | JA34YK95EV |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2013 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 4 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.