Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A review of Ethno-cultural diversity in the Balkans and the Caucasus edited by Ioana Aminian Jazi and Thede Kahl

Yıl 2023, Cilt: 8 Sayı: 14, 165 - 168, 31.05.2023

Öz

A well-organized study divided into 15 articles, Ethno-Cultural Diversity in the Balkans and the Caucasus is the latest release by the Austrian Academy of Sciences and Press. Analyzing the similarities and dissimilarities of two regions which have been widely compared to one another, the book is not only concerned with the autochthonous peoples of the Caucasus and the Balkans but also peoples who have either settled, or migrated, or exiled to these two regions. As per the context of this journal, this review is going to centralize the aspects that focus on Caucasus and establish comparisons between the Balkans and the Caucasus.

A review of Ethno-cultural diversity in the Balkans and the Caucasus edited by Ioana Aminian Jazi and Thede Kahl [Kitap İncelemesi: Balkanlar’da ve Kafkasya’da Etno-Kültürel Çeşitlilik]

Yıl 2023, Cilt: 8 Sayı: 14, 165 - 168, 31.05.2023

Öz

15 adet makaleye bölünmüş, iyi organize edilmiş bir çalışma olan Balkanlar ve Kafkaslarda Etno Kültürel Çoğulluk, Austrian Academy Of Sciences Press'in yayımladığı en güncel kitaptır. Birbirleriyle sıkça karşılaştırılan iki bölge arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları analiz eden kitap, sadece Balkanlar ve Kafkasların otokton halklarıyla değil, aynı zamanda bu bölgelere yerleşen, göç eden veyahut sürülen diğer halkları da çalışma kapsamına almıştır. Dergimizin muhteviyatı dolayısı ile bu inceleme, kitabın Kafkasya ile ilintili ve Balkanlar ve Kafkasya arasında karşılaştırma yürüten noktalarına odaklanacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Kitap Değerlendirmesi
Yazarlar

Kerem B. Topçu

Yayımlanma Tarihi 31 Mayıs 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 8 Sayı: 14

Kaynak Göster

MLA Topçu, Kerem B. “A Review of Ethno-Cultural Diversity in the Balkans and the Caucasus Edited by Ioana Aminian Jazi and Thede Kahl”. Kafkasya Çalışmaları, c. 8, sy. 14, 2023, ss. 165-8.
Tüm hakları saklıdır. 2015 © Copyright JOCAS