Bu çalışmada Trakya Bölgesinde üretilen kaşar peynirlerinin kurşun (Pb), kalay (Sn), bakır (Cu) ve civa (Hg)
içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla bölgeden 50 adet kaşar peyniri örneği toplanmıştır. Örnekler
mikrodalga fırında yakıldıktan sonra ağır metal içerikleri Atomic Absorption Spectrophotometer (AAS) cihazı
kullanılarak belirlenmiştir. Analiz sonuçlarına göre kaşar peyniri örneklerinde ortalama olarak Pb:0.0600 ppm, Sn:
0.0366 ppm, Cu: 0.5036 ppm ve Hg: 0.0214 ppm düzeylerinde belirlenmiştir. Yapılan analizler sonucunda elde edilen
değerler örneklerin ortalama Cu ve Sn içerikleri belirlenen limit değerlerin altında, Pb ve Hg içeriklerinin ise limit
değerlerin üstünde olduğu göstermektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Gönderilme Tarihi | 2 Kasım 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 9 Sayı: 3 |