BibTex RIS Kaynak Göster

Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi

Yıl 2012, Cilt: 9 Sayı: 1, 71 - 85, 01.03.2012

Öz

Kaynakça

  • Arıtaşı, C. 2009. Et ve Balık İşleme Teknolojisi Ders Notları, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ.
  • Atay, O., Ö. Gökdal, T. Aygün ve H. Ülker, 2004. Aydın ili Çine ilçesinde kırmızı et tüketim alışkanlıkları. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, Isparta.
  • Aygün, T., F. Karakuş, A.Yılmaz, Ö. Gökdal ve H. Ülker, 2004. Van ili merkez İlçede kırmızı et tüketim alışkanlığı. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, Isparta.
  • Baysal, A., 2007a. Beslenme, Yenilenmiş 11. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 560 s.
  • Baysal, A., 2007b. Genel Beslenme, 12. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 222 s.
  • Becker, T., E. Benner and K. Glitsch, 2000. Consumer perception of fresh meat quality in Germany. British Food Journal. 102: 246–266.
  • Becker, T., E. Benner and K. Glitsch,1998. Summary report on consumer behavior towards meat in Germany, Ireland, Italy, Spain, Sweden, The United Kingdom. Quality Policy and Consumer Behaviour Towards Fresh Meat, FAIR-CT 95-0046.
  • Bittencourt, M.V.L., R.P. Teratanavat and W.S. Chern, 2007. Food consumption and demographics in Japan: implications for an aging population. Agribusiness. 23(4): 529–551.
  • Bredahl, L., K. G. Grunert and C. Fertin, 1998. Relating consumer perception of pork quality to physical product characteristics. Food Quality and Preference. 9 (4): 273-281.
  • Burton, M., R. Dorsett and T. Young,1996. Changing preferences for meat: evidence from UK household data, 1973-1993. European Review of Agricultural Economics. 23: 357-370.
  • Cankurt, M., B. Miran ve A. Şahin, 2010. Sığır eti tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma: İzmir ili örneği. Hayvansal Üretim. 51 (2): 16-22.
  • Ceylan, M. 2006. Van İli Kentsel ve Kırsal Alanda Et ve Ürünleri Tüketim Yapısı ve Tüketicilerin Satın Alma Eğilimleri. Yüksek Lisans Tezi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 71 s.
  • Cosgrove, M., A. Flynn and M. Kiely, 2005. Consumption of red meat, white meat and processed meat in Irish adults in relation to dietary quality. British Journal of Nutrition. 93: 933–942.
  • Cowan, C.1998. Irish and European Consumer views on food safety. Journal of Food Safety. 18: 275–295.
  • Çivi, H., Z. Gürler, K. Esengün ve O. Karkacıer, 1993. Tokat il merkezinde yaşayan hane halklarının önemli, bazı gıda maddelerinin tüketim durumu üzerine bir araştırma. Fakültesi Dergisi. 10 (1): 97-107. Üniversitesi Ziraat
  • Demirkol, C., 2007. Kırmızı Et Sektörünün Sanayici ve Tüketici Düzeyinde Analizi, Doktora Tezi. Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 153 s.
  • DPT. 2001. Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı, Gelir Dağılımının İyileştirilmesi ve Yoksullukla Mücadele Özel İhtisas Komisyon Raporu, Ankara.
  • Erkkilä A.T, E.S. Sarkkinen, S. Lehto, S, K. Pyörälä and M.I.J. Uusitupa, 1999. Diet in relation to socioeconomic status in patients with coronary heart disease. Eur. J. Clin. Nutr. 52: 662–668.
  • Fraser GE, A. Welch, R. Luben, S.A Bingham and N.E Day, 2000. the effect of age, sex, and education on food consumption of a middle-aged English Cohort- EPIC in East Anglia. Prev. Med. 30: 26–34.
  • Gaytancıoğlu, S.1999. Tekirdağ Merkez İlçede Kanatlı Et Tüketim Düzeyinin İncelenmesi. Yüksek Lisans Tezi. Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 27 s.
  • Gossard, M.H. and R. York, 2003. Social structural ınfluences on meat consumption. Research in Human Ecology. 10 (1): 1-9.
  • Guenther, P.M., H.H. Jensen, S. P. Batres-Marquez and C.F. Chen, 2005.Sociodemographic, knowledge, and attitudinal factors related to meat consumption in the United States. Journal of the American Dietetic Association. 105: 1266-1274.
  • Irala-Estévez J., M. Groth, L. Johanson, U. Oltersdorf, R. Prätälä and M.A. Martínez-González, 2000. A systematic review of socio-economic differences in food habits in Europe: consumption of fruits and vegetables. Eur. J. Clin. Nutr. 54: 706–714.
  • İstanbul Sağlık Müdürlüğü, 2000. Türk Gıda Kodeksi Taze Et, Hazırlanmış Et ve Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği, Resmi Gazete: 23960, Tebliğ No: 2000/5.
  • Karabacak A. ve M. Direk, 2007-2009.Tarımda Küreselleşme ve Türkiye. Journal of Azerbaijani Studies: 486-499.
  • Karakaş, G. 2010. Tokat İli Kentsel Alanda Et ve Et Ürünleri Tüketiminde Tüketici Kararlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 91 s.
  • Karakuş, K., T.Aygün ve E. Alarslan, 2008. Gaziantep ili merkez ilçede kırmızı et tüketim alışkanlıkları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi (J. Agric. Sci.). 18 (2): 113-120.
  • Karlı, B. and A. Bilgiç, 2007. Factors affecting meat and meat products consumption quantities in Şanlıurfa province. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 20 (1): 127-136.
  • McAfee, A. J, E. M. McSorley, G.J. Cuskelly, B. W. Moss, J.M.W. Wallace, M. P. Bonham and A. M. Fearon, 2010. Red meat consumption: an overview of the risks and benefits. Meat Science. 84: 1–23.
  • Mutlu, S. 2007. Gıda Güvenirliği Açısından Tüketici Davranışları: Adana Kentsel Kesimde Kırmızı Et Tüketimi Örneği. Doktora Tezi. Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 205 s.
  • Newman C., M. Henchion and A. Matthews, 2002. Factors shaping expenditure on meat and prepared meals. The National Food Centre. Dublin.
  • Örücü, E. ve H. Kanıbir, 2005. Yumurta pazarındaki sorunlara pazarlama anlayışı perspektifinden bir bakış ve çözüm önerisi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 8 (3) : 145-164.
  • Öztan, A. 2005. Et Bilimi ve Teknolojisi, Genişletilmiş 4. Baskı Yeniden Basım TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları Kitaplar Serisi Yayın No: 1, Ankara.
  • Öztürk, N. 2005. İktisadi kalkınmada eğitimin rolü. Sosyo-Ekonomi. 1. http://www.sosyoekonomi.hacettepe.edu.tr/previou sissues.html
  • Ricciuto, L., V. Tarasuk and A. Yatchew, 2006. Socio- demographic influences on food purchasing among Canadian households. European Journal of Clinical Nutrition. 60: 778-790.
  • Rimal, A. P. 2002. Factors affecting meat preferences among American consumers, family. Economics & Nutrition Review.14 (2): 36-43.
  • Roos E, R. Prattala, E. Lahelma E, P. Kleemola and P. Pietinen, 1996. Modern and healthy?: socioeconomic differences in the quality of diet. Eur. J. Clin. Nutr. 50: 753–760.
  • Speedy, A.W. 2003. Global production and consumption of animal source foods. The Journal of Nutrition. 133: 4048-4053.
  • Tosun, Ö.O. ve S.A. Hatırlı, 2009. Tüketicilerin kırmızı et satın alım yerleri tercihlerinin analizi: Antalya ili örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 14 (2). 433–445.
  • Ünver, Y. ve N. Ünüsan, 2005. Okul öncesinde beslenme eğitimi üzerine bir araştırma. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 14: 529-551.
  • Villegas A S., J.A. Martínez, R. Prättälä, E. Toledo, G. Roos and M.A. Martínez-González, 2003. A systematic review of socioeconomic differences in food habits in Europe: consumption of cheese and milk. E. J. Clin Nutr. 57 (8): 917–929.
  • Yağmur, C. ve E. Güneş, 2010. Dengeli beslenme açısından Türkiye’de gıda üretimi ve tüketiminin irdelenmesi, VII. Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi, Ankara.
  • Yaylak, E., T. Taşkın, N. Koyubenbe ve Y. Konca, 2010. İzmir İli Ödemiş ilçesinde kırmızı et tüketim davranışlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma. Hayvansal Üretim. 51(1): 21-30.
  • Yeung, D.L. and I. Laquatra, 2003. Heinz Handbook of Nutrition, Ninth Editon, (electronic edition).
  • Yıldırım, İ. and M. Ceylan, 2007. A comparative assessment of urban and rural households' behaviors towards fresh red meat consumption: A case study in Eastern Part of Turkey. Nutrition & Food Science. 37(4): 222-233.
  • Yüce, M. ve M.F. Özbek, 2006. Orta Asya Cumhuriyetlerinde yoksulluk Akademik Bakış. 10: 1-23. boyutlarıyla olgusu bir değerlendirme.

Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi

Yıl 2012, Cilt: 9 Sayı: 1, 71 - 85, 01.03.2012

Öz

TUBİTAK-ULAKBİM Tarım, Veteriner ve Biyoloji Bilimleri Veri Tabanı (TVBBVT) Tarafından taranmaktadır / Indexed by TUBİTAK- ULAKBİM Agriculture, Veterinary and Biological Sciences Database

Kaynakça

  • Arıtaşı, C. 2009. Et ve Balık İşleme Teknolojisi Ders Notları, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ.
  • Atay, O., Ö. Gökdal, T. Aygün ve H. Ülker, 2004. Aydın ili Çine ilçesinde kırmızı et tüketim alışkanlıkları. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, Isparta.
  • Aygün, T., F. Karakuş, A.Yılmaz, Ö. Gökdal ve H. Ülker, 2004. Van ili merkez İlçede kırmızı et tüketim alışkanlığı. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, Isparta.
  • Baysal, A., 2007a. Beslenme, Yenilenmiş 11. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 560 s.
  • Baysal, A., 2007b. Genel Beslenme, 12. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 222 s.
  • Becker, T., E. Benner and K. Glitsch, 2000. Consumer perception of fresh meat quality in Germany. British Food Journal. 102: 246–266.
  • Becker, T., E. Benner and K. Glitsch,1998. Summary report on consumer behavior towards meat in Germany, Ireland, Italy, Spain, Sweden, The United Kingdom. Quality Policy and Consumer Behaviour Towards Fresh Meat, FAIR-CT 95-0046.
  • Bittencourt, M.V.L., R.P. Teratanavat and W.S. Chern, 2007. Food consumption and demographics in Japan: implications for an aging population. Agribusiness. 23(4): 529–551.
  • Bredahl, L., K. G. Grunert and C. Fertin, 1998. Relating consumer perception of pork quality to physical product characteristics. Food Quality and Preference. 9 (4): 273-281.
  • Burton, M., R. Dorsett and T. Young,1996. Changing preferences for meat: evidence from UK household data, 1973-1993. European Review of Agricultural Economics. 23: 357-370.
  • Cankurt, M., B. Miran ve A. Şahin, 2010. Sığır eti tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma: İzmir ili örneği. Hayvansal Üretim. 51 (2): 16-22.
  • Ceylan, M. 2006. Van İli Kentsel ve Kırsal Alanda Et ve Ürünleri Tüketim Yapısı ve Tüketicilerin Satın Alma Eğilimleri. Yüksek Lisans Tezi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 71 s.
  • Cosgrove, M., A. Flynn and M. Kiely, 2005. Consumption of red meat, white meat and processed meat in Irish adults in relation to dietary quality. British Journal of Nutrition. 93: 933–942.
  • Cowan, C.1998. Irish and European Consumer views on food safety. Journal of Food Safety. 18: 275–295.
  • Çivi, H., Z. Gürler, K. Esengün ve O. Karkacıer, 1993. Tokat il merkezinde yaşayan hane halklarının önemli, bazı gıda maddelerinin tüketim durumu üzerine bir araştırma. Fakültesi Dergisi. 10 (1): 97-107. Üniversitesi Ziraat
  • Demirkol, C., 2007. Kırmızı Et Sektörünün Sanayici ve Tüketici Düzeyinde Analizi, Doktora Tezi. Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 153 s.
  • DPT. 2001. Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı, Gelir Dağılımının İyileştirilmesi ve Yoksullukla Mücadele Özel İhtisas Komisyon Raporu, Ankara.
  • Erkkilä A.T, E.S. Sarkkinen, S. Lehto, S, K. Pyörälä and M.I.J. Uusitupa, 1999. Diet in relation to socioeconomic status in patients with coronary heart disease. Eur. J. Clin. Nutr. 52: 662–668.
  • Fraser GE, A. Welch, R. Luben, S.A Bingham and N.E Day, 2000. the effect of age, sex, and education on food consumption of a middle-aged English Cohort- EPIC in East Anglia. Prev. Med. 30: 26–34.
  • Gaytancıoğlu, S.1999. Tekirdağ Merkez İlçede Kanatlı Et Tüketim Düzeyinin İncelenmesi. Yüksek Lisans Tezi. Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 27 s.
  • Gossard, M.H. and R. York, 2003. Social structural ınfluences on meat consumption. Research in Human Ecology. 10 (1): 1-9.
  • Guenther, P.M., H.H. Jensen, S. P. Batres-Marquez and C.F. Chen, 2005.Sociodemographic, knowledge, and attitudinal factors related to meat consumption in the United States. Journal of the American Dietetic Association. 105: 1266-1274.
  • Irala-Estévez J., M. Groth, L. Johanson, U. Oltersdorf, R. Prätälä and M.A. Martínez-González, 2000. A systematic review of socio-economic differences in food habits in Europe: consumption of fruits and vegetables. Eur. J. Clin. Nutr. 54: 706–714.
  • İstanbul Sağlık Müdürlüğü, 2000. Türk Gıda Kodeksi Taze Et, Hazırlanmış Et ve Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği, Resmi Gazete: 23960, Tebliğ No: 2000/5.
  • Karabacak A. ve M. Direk, 2007-2009.Tarımda Küreselleşme ve Türkiye. Journal of Azerbaijani Studies: 486-499.
  • Karakaş, G. 2010. Tokat İli Kentsel Alanda Et ve Et Ürünleri Tüketiminde Tüketici Kararlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 91 s.
  • Karakuş, K., T.Aygün ve E. Alarslan, 2008. Gaziantep ili merkez ilçede kırmızı et tüketim alışkanlıkları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi (J. Agric. Sci.). 18 (2): 113-120.
  • Karlı, B. and A. Bilgiç, 2007. Factors affecting meat and meat products consumption quantities in Şanlıurfa province. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 20 (1): 127-136.
  • McAfee, A. J, E. M. McSorley, G.J. Cuskelly, B. W. Moss, J.M.W. Wallace, M. P. Bonham and A. M. Fearon, 2010. Red meat consumption: an overview of the risks and benefits. Meat Science. 84: 1–23.
  • Mutlu, S. 2007. Gıda Güvenirliği Açısından Tüketici Davranışları: Adana Kentsel Kesimde Kırmızı Et Tüketimi Örneği. Doktora Tezi. Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 205 s.
  • Newman C., M. Henchion and A. Matthews, 2002. Factors shaping expenditure on meat and prepared meals. The National Food Centre. Dublin.
  • Örücü, E. ve H. Kanıbir, 2005. Yumurta pazarındaki sorunlara pazarlama anlayışı perspektifinden bir bakış ve çözüm önerisi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 8 (3) : 145-164.
  • Öztan, A. 2005. Et Bilimi ve Teknolojisi, Genişletilmiş 4. Baskı Yeniden Basım TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları Kitaplar Serisi Yayın No: 1, Ankara.
  • Öztürk, N. 2005. İktisadi kalkınmada eğitimin rolü. Sosyo-Ekonomi. 1. http://www.sosyoekonomi.hacettepe.edu.tr/previou sissues.html
  • Ricciuto, L., V. Tarasuk and A. Yatchew, 2006. Socio- demographic influences on food purchasing among Canadian households. European Journal of Clinical Nutrition. 60: 778-790.
  • Rimal, A. P. 2002. Factors affecting meat preferences among American consumers, family. Economics & Nutrition Review.14 (2): 36-43.
  • Roos E, R. Prattala, E. Lahelma E, P. Kleemola and P. Pietinen, 1996. Modern and healthy?: socioeconomic differences in the quality of diet. Eur. J. Clin. Nutr. 50: 753–760.
  • Speedy, A.W. 2003. Global production and consumption of animal source foods. The Journal of Nutrition. 133: 4048-4053.
  • Tosun, Ö.O. ve S.A. Hatırlı, 2009. Tüketicilerin kırmızı et satın alım yerleri tercihlerinin analizi: Antalya ili örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 14 (2). 433–445.
  • Ünver, Y. ve N. Ünüsan, 2005. Okul öncesinde beslenme eğitimi üzerine bir araştırma. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 14: 529-551.
  • Villegas A S., J.A. Martínez, R. Prättälä, E. Toledo, G. Roos and M.A. Martínez-González, 2003. A systematic review of socioeconomic differences in food habits in Europe: consumption of cheese and milk. E. J. Clin Nutr. 57 (8): 917–929.
  • Yağmur, C. ve E. Güneş, 2010. Dengeli beslenme açısından Türkiye’de gıda üretimi ve tüketiminin irdelenmesi, VII. Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi, Ankara.
  • Yaylak, E., T. Taşkın, N. Koyubenbe ve Y. Konca, 2010. İzmir İli Ödemiş ilçesinde kırmızı et tüketim davranışlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma. Hayvansal Üretim. 51(1): 21-30.
  • Yeung, D.L. and I. Laquatra, 2003. Heinz Handbook of Nutrition, Ninth Editon, (electronic edition).
  • Yıldırım, İ. and M. Ceylan, 2007. A comparative assessment of urban and rural households' behaviors towards fresh red meat consumption: A case study in Eastern Part of Turkey. Nutrition & Food Science. 37(4): 222-233.
  • Yüce, M. ve M.F. Özbek, 2006. Orta Asya Cumhuriyetlerinde yoksulluk Akademik Bakış. 10: 1-23. boyutlarıyla olgusu bir değerlendirme.
Toplam 46 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

F. Lorcu Bu kişi benim

B.a. Bolat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Lorcu, F., & Bolat, B. (2012). Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 71-85.
AMA Lorcu F, Bolat B. Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi. JOTAF. Mart 2012;9(1):71-85.
Chicago Lorcu, F., ve B.a. Bolat. “Edirne Ilinde Kırmızı Et TüKetim Tercihlerinin Incelenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 9, sy. 1 (Mart 2012): 71-85.
EndNote Lorcu F, Bolat B (01 Mart 2012) Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 9 1 71–85.
IEEE F. Lorcu ve B. Bolat, “Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi”, JOTAF, c. 9, sy. 1, ss. 71–85, 2012.
ISNAD Lorcu, F. - Bolat, B.a. “Edirne Ilinde Kırmızı Et TüKetim Tercihlerinin Incelenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 9/1 (Mart 2012), 71-85.
JAMA Lorcu F, Bolat B. Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi. JOTAF. 2012;9:71–85.
MLA Lorcu, F. ve B.a. Bolat. “Edirne Ilinde Kırmızı Et TüKetim Tercihlerinin Incelenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2012, ss. 71-85.
Vancouver Lorcu F, Bolat B. Edirne Ilinde Kırmızı Et Tüketim Tercihlerinin Incelenmesi. JOTAF. 2012;9(1):71-85.