1- Ticaret, Turizm ve Gastronomi Araştırmaları Dergisine gönderilecek yazılar, işlediği konuya yeni bir boyut getirecek şekilde özgün ve daha önce hiçbir yayın organında yayımlanmamış veya aynı anda değerlendirilmek üzere gönderilmemiş olmalıdır.
2- Gönderilen çalışmalar en az iki hakemin olumlu değerlendirmesi, ilgili editörün uygun bulması ve Yayın Kurulunun olumlu kararından sonra yayımlanır.Yayımlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Yazılardaki görüşler dergiye mal edilemez.
3- Dergiye sunulan çalışmalar, yayımlansın veya yayımlanmasın iade edilmezler.
4- Sadece dergi Internet sayfasındaki "Makale Gönder" menüsünden ilgili form doldurularak gönderilen yazılar değerlendirmeye alınır. Editörler ve/veya Yayın Kurulu üyelerine doğrudan gönderilen çalışmalar dikkate alınmaz.
5- Yazarların çalışmalarını teslim etmeden önce telif sözleşmesini okumaları önem arz etmektedir.
6- Makaleler, her şey (dipnotlar, özetler, kaynakça vb.) dahil en az 6.000 en fazla 8.000 kelime olmalıdır. Belirtilen kelime sınırlarının üzerinde veya altında olan çalışmalar değerlendirilmeden yazar(lar)ına iade edilir.
7 - Türkçe makalelere İngilizce özet ve anahtar kelimeler eklenmelidir. Özetlerin her biri ortalama yüzer kelime olmalı, İngilizce anahtar kelimeler beşer adedi geçmemelidir.
8- Dergide yayımlanacak makalelerde etik kurul izini ve/veya yasal/özel izin alınmasının gerekip gerekmediği belirtilmiş olmalıdır. Eğer bu izinlerin alınması gerekli ise, izinin hangi kurumdan, hangi tarihte ve hangi karar veya sayı numarası ile alındığı açıkça sunulmalıdır.