Sustainable food production is one of the main element for providing the needs of the rapidly growing world population. Seafood is a source of animal protein, one of the essential food components. Interest in the aquaculture sector is growing as the demand for protein increases in proportion to population. Seafood is obtained by fishing and aquaculture. Making seafood ready for consumption, processing technology becomes an inseparable part of the sector. The feed sector is a field directly related to the aquaculture. Aquaculture engineers and other staffs working in any stage of the production ring should be aware of the occupational diseases in the sector. The aim of this study is to discuss occupational diseases in detail, to raise awareness and to offer precautions in seafood sector.
Occupational Diseases Aquaculture Fishing Prosessing Aquacultural Engineering
Sürdürülebilir gıda üretimi, hızla artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ana unsurlardan biridir. Su ürünleri, temel gıda bileşenlerinden biri olan, hayvansal protein kaynağıdır. Nüfus artışıyla orantılı protein gereksinimi arttığından, su ürünleri sektörüne ilgi artmaktadır. Su ürünleri, avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilir. Ürünlerin tüketime hazır hale sunulmasında, işleme teknolojisi sektörün ayrılmaz bir parçası olmaktadır. Yem sektörü yetiştiricilikle doğrudan ilgili bir alandır. Üretim halkasının herhangi bir basamağında görev alan Su Ürünleri Mühendisleri ve sektördeki diğer elemanlar, meslek hastalıklarının neler olduğu hakkında fikir ve bilgi sahibi olmalıdır. Bu çalışmanın amacı, su ürünleri sektöründeki meslek hastalıklarını ayrıntılı olarak ele almak, bilincin artırılması ve önlemler hakkında bilgi vermektir.
Meslek hastalıkları Yetiştiricilik Avcılık İşleme Su ürünleri mühendisliği
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | İş Sağlığı ve Güvenliği |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2020 |
Gönderilme Tarihi | 26 Nisan 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1 |