Ata Atun, Orta eğitimini Ankara Koleji, Magosa Namık Kemal Lisesi ve Şişli Koleji’nde tamamlayarak, İnşaat Mühendisliği Lisans eğitimini Bağdat Üniversitesine bağlı Al Hikma Üniversitesi’nde 1970 yılında, Lisansüstü eğitimini California’daki Century Üniversitesi’nde 1987 yılında ve Doktora eğitimini de Texas’daki Century Üniversitesinde 1989 yılında tamamlamış ve 1994 yılında Fulbright bursu ile Washington’da Doktora üstü çalışma yapmıştır. 2007 yılında, Prag’daki Charles Üniversitesinde, Avrupa Gazetecilik Enstitüsü eğitimlerine katılmıştır.
2012 yılında Girne Amerikan Üniversitesinde, Uluslararası İlişkiler Ana Bilim dalında ikinci Yüksek Lisansını ve 2018 yılında da ikinci Doktora eğitimini tamamlamıştır.
2020 yılında İngiltere’de Rhodec International School of Interior Design’da uzun süredir devam ettirdiği İç Mimarlık Lisans eğitimini tamamlamıştır.
Mücahitliğini 1970 yılında Magosa’da yapmış olup, Barış Harekatına Havan Takım Komutanı olarak katılmıştır.
1976 yılında yapılan Parlamento seçimlerinde Magosa Milletvekili seçilmiştir. KTFD Meclisinde 5 yıl süre ile Hukuk ve Siyasi İşleri Komisyonu üyeliği, Başkan yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. TBMM’de ortak Komisyon toplantılarına KTFD Meclisini temsilen katılmıştır.
Akademik hayatına 1991 yılında Yakın Doğu Üniversitesinde başlamış olup, İnşaat Mühendisliği dalında Yakın Doğu Üniversitesinde Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olmuştur. Uzmanı olduğu İnşaat Mühendisliği, Uluslararası Politika ve Kıbrıs Tarihi konularında 10 adet Ders kitabı, 4 adet Ders-Notu, Tarih ve Politika-Siyaset içerikli 35 adet kitabı, 170 adet tez, bildiri ve makalesi bulunmaktadır. Makale ve çalışmalarına 100’den fazla uluslararası atıf yapılmıştır. Kıbrıs, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz uzmanı olup 2002 yılından beri sürekli olarak Kıbrıs Siyaseti ve Uluslararası Politika üzerinde 2 binden beş yüzden fazla köşe yazısı KKTC, Türkiye, Almanya, İngiltere ve ABD’de basılan gazeteler ile haber sitelerinde yayınlanmış olup, köşe yazılarına devam etmektedir. Türkiye’de AVİM, SETAM, ASAM, TURAN-SAM ve benzeri “Düşünce Kuruluşları” ile bazı ortak çalışmalarda bulunmuştur.
KKTC I. Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’a, III. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na, KKTC V. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ve Dış İşleri Bakanına Politik Danışmanlık görevi ifa etmiş, ortak çalışmalarda yer almıştır.
Annan Planı çerçevesince 2004 yılında yapılan toplumlararası görüşmelerde KKTC adına görüşmecilik görevini yapmış olup, Aralık 2005 tarihinde Türk Dünyası Araştırmaları, Uluslararası İlimler Akademisi Bilim Kurulu üyeliğine, 2013 yılında da Türk Dünyası Medya Formu Başkanlığına seçilmiştir.
2016 yılında Uluslararası Aydın Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne atanmıştır. Halen Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini ifa etmektedir.
Prof. Dr. H. Metin Ertunç 1969 yılında Denizli’de doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1991 yılında mezun olduktan sonra 2 yıl Devlet Demiryolları’nda elektronik mühendisi olarak çalışmıştır. Kazandığı YÖK bursuyla 1994 yılında Amerika Birleşik Devletlerine otomatik kontrol konusunda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmak üzere gitmiştir. 1995 yılında yüksek lisans derecesini, 1999 yılında doktora derecesini aldıktan sonra yurda dönüp Kocaeli Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Mekatronik Mühendisliği bölümünün kuruluşunda görev almış ve halen aynı bölümde akademisyen olarak çalışmaktadır.
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Elektrik Mühendisliği alanında sırasıyla 1999, 2002 ve 2008 yıllarında elde etti. Çalışma alanları; elektrik şebekesi bileşenlerinin (transformatör, reaktör, kablo, izolatör vb) tasarımı, elektromanyetik analizleri, termal analizleri, tasarım optimizasyonu ve modellenmesi olarak sıralanmakta olup ayrıca iş sağlığı ve güvenliği alanında da faaliyetlerde bulunmaktadır. Halen Dr.Öğr.Üyesi unvanı ile görev yapmaktadır.
Ali Kılıçarslan, 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Yerleşkesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1994 yılında Makine Mühendisliği Yüksek Lisans ve 2000 yılında Makine Mühendisliği Doktora dereceleri ile mezun olmuştur. Hittite Journal of Science and Engineering Dergisi'nin Baş Editörlük görevini üstlenmektedir. Hitit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde, öğretim üyesi (Prof. Dr.), İleri Termodinamik, Isıl Sistemlerin Enerji ve Ekserji Analizi, Termodinamik, Soğutma ve İklimlendirme konularında dersler vermektedir. Araştırma alanları; ısıl sistemler, soğutucu akışkanlar ve soğutma sistemleri, iklimlendirme sistemleri, ısıtma sistemleri, alternatif ve yenilenebilir enerji sistemleri, gaz yakıtlı darbeli yanma, kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, gaz ve buhar çevrimleri, deneysel ve teorik analizler termodinamik çevrimlerdir. Prof. Dr. Ali Kılıçarslan,danışman olarak 12 Yüksek Lisans ve 1 Doktora tez yürütmüşür. Uluslararası dergi ve konferanslarda 50 bilimsel makalesi, ulusal dergi ve konferanslarda ise 26 bilimsel makalesi yayımlanmıştır. 2008-2017 yılları arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yapmıştır. 2015-2021 yılları arasında Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.