BibTex RIS Kaynak Göster

Demografik Değişkenler Açısından Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Belirlenmesi: Kafkas Üniversitesi Örneği

Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 1, 0 - 0, 19.10.2016

Öz

Ülkelerin kalkınması, gelişmesi ve refah seviyesi yüksek bir toplum olması, sahip oldukları girişimci sayısına bağlıdır. Girişimci sayısını arttırmak konusunda üniversiteler önemli rol oynamaktadır. Yapılan birçok araştırmada üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimini belirlemek amaçlanmıştır. Bu araştırmanın amacı ise demografik değişkenler açısından üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerini belirlemektir. Araştırmanın evrenini Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki 307 öğrenci oluşturmaktadır. 231 öğrenciye uygulanan anket analize tabi tutulmuştur. Araştırmanın amaç ve kapsamı doğrultusunda t testi ve varyans analizleri uygulanmıştır. Ortaya çıkan sonuçlarda öğrencilerin girişimcilik eğilimine sahip oldukları görülmüştür. Ayrıca bazı demografik değişkenlerin girişimcilik eğilimini etkilediği bulunmuştur. Örneğin erkek öğrencilerin kız öğrencilere göre daha çok yenilikçi oldukları ve kendilerine güvendikleri tespit edilmiştir.

Anahtar kelimeler: Girişimcilik, Girişimci, Girişimcilik Eğilimi, Demografik Özellikler, Kafkas Üniversitesi.

 

Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 1, 0 - 0, 19.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Neşe Salik

Erdoğan Kaygın

Yayımlanma Tarihi 19 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Salik, N., & Kaygın, E. (2016). Demografik Değişkenler Açısından Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Belirlenmesi: Kafkas Üniversitesi Örneği. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 13(1).

.