Hakkında

1. KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi, 2017 yılından itibaren, “Uluslararası Hakemli Dergi” olarak yayın hayatına başlamıştır.
2. KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi; Nisan, Ağustos, Aralık olmak üzere yılda üç sayı yayımlanır. Ayrıca Özel Sayı olarak da yayımlanabilir. Belirli bir konuyu kapsayan Özel Sayı’nın yayımlanmasına Yayın Kurulu karar verir.
3. KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi'nde Osmanlı dönemini ele alan edebiyat, dil, tarih, sanat tarihi ve din gibi alanlara ait akademik çalışmalara, derleme ve kitap tanıtımlarına yer verilmektedir.
4. KÜLLİYAT, açık erişimli (open access) bir dergidir.
5. KÜLLİYAT, herhangi bir gerekçe ile yazarlarından ücret talep etmemektedir.


Örnek Şablon kısmından word belgesini indirerek makalesini biçimlendirebilirsiniz.

KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları dergisinin Aralık 2023 sayısı ile karşınızdayız. Bu sayımızda 9 araştırma makalesi, 1 yayın tanıtımı yazısı yer almaktadır. Dergimize makale göndererek katkı sağlayan yazarlarımıza, kıymetli vakitlerini ayırarak hakemlik yapan değerli hocalarımıza ve saygıdeğer kurul üyelerimize şükranlarımız arz ederiz. İlgi, katkı ve desteklerinizle yeni sayılarda buluşmayı diliyor, selam, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz…


“Prof. Dr. Hasan KAVRUK’a Armağan” Sayısı



Değerli Meslektaşlarımız,


KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi olarak emekliliği vesilesiyle 2024 Mart ayında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim üyesi sayın “Prof. Dr. Hasan KAVRUK” adına bir armağan sayı yayımlamayı düşünüyoruz. Armağan sayıda sosyal bilimlerle ilgili olmak kaydıyla dönem ve konu sınırlandırması olmayacaktır.

“Prof. Dr. Hasan KAVRUK’a Armağan” sayısının editörlüğünü Prof. Dr. Süleyman ÇALDAK, Prof. Dr. Bahir SELÇUK ve Dr. Öğr. Üyesi Mesut ALGÜL yürütecektir.

Armağan sayıya gönderilecek makale ve yazıların daha önce başka bir yerde yayımlanmamış olması ve yazılarda dergimiz makale yazım kurallarına uyulması gerekmektedir.

Makalelerin en geç 31 Ocak 2024 tarihine kadar sisteme yüklenmesi beklenmektedir. Armağan sayısı için yüklenecek makalelere “Armağan Sayısı” notunun düşülmesini istirham ederiz.

İlgi, katkı ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.

EDİTÖRLER